Colau, una broma per als rics

Constatem que la ciutat de Barcelona no va pel bon camí. Amb poc més d’un any i mig, el recorregut del Govern Colau ha estat tortuós i improvisat. Però, a més, evidencia la seva incapacitat per traçar una ruta que albiri un horitzó engrescador, ambiciós, de progrés i de noves oportunitats per a tothom.

L’alcaldessa Colau ha demostrat ser una broma per als rics, un malson per a les classes mitjanes i un càstig per als més desafavorits. Segurament és així perquè governar aquesta ciutat, per a ella i el seu partit, només és un entrenament o, millor dit, un entreteniment. En comptes de servir en cos i ànima als barcelonins, té la mirada posada i els esforços dipositats en altres àmbits de poder. Ara és per construir un nou partit a Catalunya i, qui sap, si més endavant serà per iniciar la seva carrera política a Madrid.

Li agrada fer discursos abrandats i grandiloqüents, però a la pràctica la seva acció dista molt dels seus discursos. La seva política de gestos i de curta volada queda desacreditada per sí sola. Recorda aquells que no fan el que prediquen i per dissimular centrifuguen les seves responsabilitats. Sempre sap trobar un culpable, al govern de la Generalitat, a l’Estat o a Europa i, ara, a Donald Trump.

Colau va arribar amb la promesa d’acabar amb les desigualtats i el que fa en molts casos és agreujar-les. El seu govern demostra que la nova política no és, com s’ha intentat vendre, sinònim de bona política. Per a Colau la política és l’art de buscar problemes, identificar-los, fer-ne un diagnòstic fals i després aplicar-hi remeis equivocats. Sempre amb l’objectiu de crear un relat propici pels seus interessos de partit.

La vida dels barcelonins i de les barcelonines no ha millorat, sinó tot el contrari. El decreixement que propugna és incompatible amb l’eradicació de la pobresa i les dependències. La garantia d’un progrés real passa per garantir el creixement econòmic, la generació d’oportunitats i la redistribució de la riquesa. I la riquesa, abans de ser repartida, cal que sigui creada.

Fa poc, l’alcaldessa Colau va dir que estaven en fase d’aprenentatge, que el poder des de dins no era com l’havien imaginat des de fora, però la ciutat no es pot aturar fins que n’aprenguin. És l’hora de governar, amb els peus a terra i de fer-ho per a tots. No podem perdre ni més oportunitats, ni més temps.

El grup municipal que represento aspirem i treballem cada dia per fer política de veritat: aquella política capaç de construir un projecte de ciutat obert, compartit, inclusiu i engrescador. No ens cansarem de treballar per construir l’única alternativa possible de cara al futur. Només així podrem fer realitat una Barcelona més justa, pròspera i cohesionada, on tothom hi pugui viure, hi treballi de manera digna i hi pugui desenvolupar tot el seu potencial; sense castigar la iniciativa privada; que no divideixi entre bons i dolents; i en què no tot hi estigui permès. Seguirem esforçant-nos en bastir una majoria social a favor d’una Barcelona de tots i per a tots.

Joaquim Forn

Portaveu del Grup Municipal Demòcrata  (PDeCAT – Unió – Demòcrates)

Share this content