ELS NOSTRES PROJECTES

Per tal de donar resposta a les necessitats dels infants i les seves famílies, l'escola participa i en alguns casos ha desenvolupat els següents projectes:

EL NOSTRE JARDÍ
 A l'escola som conscients de la importància de fer un ús pedagògic dels espais exteriors, on els infants poden experimentar, manipular, moure's amb llibertat i gaudir d'un entorn ric en propostes diverses. És per això que vàrem decidir iniciar la transformació del nostre pati en jardí com a projecte transversal i a llarg termini.
 
Durant aquest procés hem estat modificant la zona per tal d'enriquir-la plantant herbes aromàtiques i flors, cuidant els arbres, posant troncs... amb l'objectiu d'apropar la natura als més petits, tot creant un entorn a l'aire lliure que ofereix múltiples oportunitats.
 
Al jardí podem trobar racons que conviden al moviment, que propicien la relació entre iguals, que afavoreixen el joc simbòlic, la relaxació i l'experimentació. Tot pensat per donar resposta a les diferents necessitats dels infants, donant-nos l'oportunitat, a la vegada, d'observar i plantejar-nos millores.
 
EL PROJECTE DUAL
 L’EBM Can Canet és una escola formadora, oberta i compromesa en l’acompanyament d’alumnes que estudien el primer cicle d’educació infantil. Treballem amb diverses entitats (Instituts i Universitats) que formen futurs-es educadors-es i mestres.
L’estada d’alumnes en la nostra escola els ajuda a conèixer l’etapa, el treball en equip, la importància de la relació amb les famílies i viure els valors i la pedagogia que portem a terme amb la petita infància amb un contracte de treball retribuït de mitja jornada .
El projecte DUAL és una iniciativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i té com a objectiu la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en aquest cas les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera els i les alumnes poden aprendre i viure la realitat del dia a dia en l’etapa 0-3. 
 
COL·LABOREM AMB LA COMUNITAT
Des de fa uns anys, hem engegat un projecte amb els nostres veïns del centre ocupacional de la Fundació Aspasim que atén adults amb diversitat funcional. L'objectiu d'aquest projecte és afavorir la seva autoestima i normalitzar la seva integració dins la nostra societat. Arran d'aquesta col·laboració, varen formar la companyia de contacontes "El Botó Màgic".
Un cop per setmana, venen dues usuàries de la fundació a un dels grups de grans a explicar contes i cantar cançons i una altra usuària fa una petita estada al grup de lactants. Un cop al trimestre, tota la companyia ens visita per explicar un conte per a tots els infants de l'escola.
 
PROJECTE LA MIRADA MATEMÀTICA
 La nostra escola participa en el projecte "La Mirada Matemàtica". Es tracta d'un seguit de trobades entre diverses escoles de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, on es fa un intercanvi d'experiències i treball en comú sobre la matemàtica a l'escola bressol.
 
Quan s'inicia la interacció amb el món, l'infant explora les diferents propietats sensorials i de mesura d'allò que manipula, ja sigui forma, temperatura, pes, color.., així com als diferents moments de vida quotidiana, com per exemple quan reparteixen pitets, demanen si en volen "molt o poc", ens diuen si el menjar està fred o calent...
 
L'escola Bressol acompanya en aquest procés oferint l'entorn, els materials i el temps per que l'infant pugui sentir-se segur i interioritzi aquests aprenentatges.

LAB 0-6 SOBRE RODES
 Participem en aquest projecte de la Universitat de Manresa amb propostes científiques pensades per a proporcionar experiències riques i suggerents per els més petits, a partir de l’acció autònoma i la iniciativa personal.
 
NOVES TECNOLOGIES
El projecte FILIP, Quiric és el seu nom comercial, s'inicia el curs 2010-2011 a la nostra escola per la proposta i el treball desinteressat d'uns pares de l'escola i de la col·laboració de les professionals del centre que creuen en la innovació educativa i en la cerca de noves maneres d'aprendre. El curs següent s'integra ja com a projecte d'escola.
 
El Filip és una eina educativa per a infants i educadores pensada per aprendre d'una manera divertida basada en dos aspectes claus:

  • L'experimentació lliure
  • La socialització de l'infant i el joc

El conjunt de material tecnològic què l'integra està format per: ordinador, pantalla tàctil , altaveus, teclat, ratolí, webcam i projector. El Dispositiu Quiric ofereix dues línies de treball: 

  • Les aplicacions amb les quals els infants interactuen: traç, música, contes, cançons…
  • Els recursos pedagògics que donen suport a les educadores per preparar continguts diversos.

EL RACÓ DE CONTES
 A l’entrada de l’escola hem creat un petit espai acollidor amb contes on les famílies (pares, mares avis, àvies i altres acompanyants) poden compartir una estona amb els infants i gaudir de bons moments de lectura des de ben petits. 
 
LA MALETA VIATGERA
 La maleta viatgera és una proposta d’activitat lúdica que té per objectiu apropar l’escola a casa. Els infants viuen amb entusiasme el retorn de la maleta a l’escola i expliquen la seva experiència.
 
Conté el cançoner de l’escola,  un conte, un pendrive amb música/vídeos/power point, articles interessants i finalment 2 dossiers amb informació diversa, com ara: un recull gràfic del dia a dia a l’escola i un el recull d’activitats que fan les famílies per compartir-ho 
 
ALBUMS DE FOTOS
Des de l’escola neix la idea de fer un àlbum de fotografies per a  cada infant, amb la intenció que acabi sent un record del seu pas per l’escola bressol. 
 Els àlbums estan a l’abast dels infants per propiciar moments de relació i de comunicació.
 
COMPARTIM ACTIVITATS AMB L’ESCOLA ORLANDAI
 Dins el marc del treball en xarxa amb les Escoles Públiques del districte, fem un seguit d’activitats juntament amb el CEIP Orlandai, què és el més proper al nostre centre. 

  • Visita dels alumnes de 6è per fer-nos un concert el dia de Santa Cecília
  • Visita dels alumnes de P3 on els hi preparem i compartim un seguit d’activitats
  • Visites a la seva escola per gaudir i compartir estones de pati amb els infants de P3

 

 
 

MinimonsLab 0-6

Compartiu aquest contingut