El nostre projecte educatiu

L’Escola Bressol Casa dels Nens es troba al barri de la Dreta de l’Eixample, a la frontera amb el districte de Gràcia, molt a prop de la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la Diagonal, dues de les artèries principals de la nostra ciutat.

Tot i estar ubicada al cor de la ciutat, es tracta d’una escola tranquil·la, ja que ens trobem als jardins interiors del parc Carme Biada.

L’edifici es va construir l’any 2011, dissenyat amb grans vidrieres que donen una sensació d’amplitud i transparència gràcies a la llum que deixen entrar. Aquesta arquitectura ajuda a transmetre un esperit d’escola oberta a famílies, a infants i al barri mateix, tal com volem que sigui. 

Disposem d’una molt bona distribució, amb sis aules, comunicades entre si i totes amb accés directe al pati i a la sala d’usos múltiples, la qual cosa afavoreix la relació entre els infants i tota la comunitat educativa.

Pel que fa al projecte educatiu, volem que la nostra escola sigui un espai segur, acollidor, que ajudi al desenvolupament integral de l’infant. Preparem un context on materials, espais, propostes pedagògiques i rutines s’han pensat especialment per a cada moment evolutiu, fomentant el pensament creatiu, l’aprenentatge i el paper actiu dels infants en el joc.

Partint de l’observació dels infants, els fem protagonistes del seu aprenentatge i els acompanyem en el seu desenvolupament mitjançant situacions que els estimulin i els facin créixer, respectant sempre el seu propi ritme i garantint la igualtat d’oportunitats per atendre la diversitat de manera inclusiva.

Per desenvolupar aquest aprenentatge global treballem al voltant de diferents projectes transversals, com ara “La descoberta matemàtica 0-3”, “Apropem el món dels llibres a la petita infància”, “Experimentació amb material inespecífic” o “Estimem la natura”.

Les nostres intervencions educatives són posades en comú, reflexionades i consensuades per tot l’equip de professionals del centre. Però és una tasca compartida amb les famílies; per tant, estem sempre oberts a la comunicació, facilitant intercanvis de coneixement mutu. Per afavorir aquest intercanvi programem activitats i projectes com “La setmana de la música”, “El conte viatger”, “Projecte de la identitat”, “Diada cultural”...

Com a canals formals de participació entre escola i família, hi ha l’AFA i el Consell Escolar.

En relació amb altres entitats de l’entorn que s’ocupen de l’atenció a infants i a llurs famílies, formem part activa de la xarxa PAPI (Projecte Alerta a la Petita Infància), que agrupa diferents serveis del districte.

Participem en els següents projectes:

Compartiu aquest contingut