El nostre projecte educatiu

L'escola bressol municipal Collserola està ubicada al barri de la Marina del Port , a la Zona Franca, districte de Sants Montjuic.

Té els seus antecedents de servei a la infància des de fa 53 anys amb una trajectòria des del 1969. Actualment i des de l’any 2010, estem en un edifici i adequat a les exigències educatives i de cura, per a acollir als infants i les seves famílies.

És una escola àmplia i lluminosa, d'una sola planta. Amb estances assolellades amb sortida directa al jardí, que acull sis grups d’infants. Hi ha una sala d'usos múltiples, guarda cotxets i cuina pròpia. Adaptada a les necessitats dels infants i les seves famílies.

El nostre projecte educatiu, entén l’escola com un escenari on es respecta la individualitat de l’infant i de la família, on es potencia el creixement de manera integral i on l’entorn educatiu esdevé en una font de socialització i a l’hora d’individualització per afavorir el desenvolupament dels infants.

L’equip educatiu vetlla per un ambient afectiu i segur, oferint un entorn facilitador d’experiències que proporcionin a l’infant, estabilitat i seguretat. Treballem per a cobrir les necessitats bàsiques d’adaptació, alimentació, descans, higiene, afecte, socialització i desenvolupament motriu i cognitiu.. Facilitem un procés d’una dependència inicial cap a una autonomia progressiva, l’adquisició d’hàbits personals i la relació amb l’entorn en un context adequat a les possibilitats dels infants, cadascú les seves.

Treballem els valors envers l’amor, el respecte i l’empatia per tal de prendre consciència de la responsabilitat cap a una societat inclusiva, diversa, i d’igualtat que marca la nostra identitat com a escola.

Considerem que el joc és la manera natural que tenen els infants de desenvolupar-se i aprendre en el món on viuen, l’aprenentatge natural es dona a través del descobriment, experimentació, exploració.... el paper de l’adult des de l’observació i l’acompanyament, ofereixen els materials i preparen els espais per tal que puguin experimentar i descobrir, cadascú al seu ritme, segons el seu interès del moment i, en definitiva, respectant el seu procés d’aprenentatge.

L’escola col·labora conjuntament amb les famílies, en el procés d’aprenentatge i formen part en el desenvolupament del projecte educatiu. Som una escola oberta al barri i al treball en xarxa amb altres entitats i serveis amb l’objectiu d’incidir en la millora de criança i l’educació dels infants de 0 a 3 anys i d’avançar en la cultura de la petita infància.

Compartiu aquest contingut