El nostre projecte educatiu

L'escola bressol Collserola està ubicada al barri de la Marina, a la Zona Franca.

És una escola àmplia i lluminosa, d'una sola planta. Disposa de sis aules amb accés directe al pati, una gran sala d'usos múltiples, guarda cotxets i cuina pròpia.

Disposa de plaques solars per produir aigua calenta sanitària.

Està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Les seves activitats giren al voltant de les rutines diàries: l'hora dels àpats, el descans, els moments de cura i d'higiene personal, i estan encaminades a fer sentir tranquil i segur l'infant a l'escola, per tal d'ajudar-lo a conquerir la seva autonomia personal.

S'entén el joc com a vehicle de coneixement, expressió i comunicació; des de l'escola es faciliten els contextos necessaris perquè els infants puguin dur-lo a terme de manera enriquidora.

Altres activitats importants a l'escola són la manipulació de materials diversos, l'observació i experimentació amb elements de la natura i la participació de les famílies en diferents activitats de l'escola.

Es té una cura especial a afavorir un ambient de relació personal i de coneixement mutu amb les famílies, per tal de crear la confiança necessària en la tasca compartida de l'educació dels infants.

Es manté una relació estreta amb el Centre d'Educació Infantil i Primària Municipal Barkeno, amb qui es comparteixen activitats lúdiques i educatives, i amb altres institucions, serveis i entitats de caràcter cultural, social i de salut del barri.

El centre té diferents canals de comunicació i participació amb les famílies com ara: entrevistes individuals i de grup-classe, xerrades, AMPA i Consell de Participació.

Compartiu aquest contingut