COREOGRAFIES EN LLIBERTAT

Durant els primers anys de vida el cos es mou de forma instintiva, lliure. L’infant construeix la seva pròpia identitat a través de la descoberta del seu cos i del vincle amb l’adult.

Podríem dir que, l’evolució de les seves capacitats físiques i d’expressió motriu esdevé com una dansa. Primerament s’inicia en la posició de panxa enlaire al nivell baix de l’espai i acaba en la bipedestació. Aquest procés també incorpora molts dels elements bàsics del llenguatge de la dansa, com ara els diferents tipus de desplaçament, els nivells en l’espai, direccions, camins, trajectòries diverses, …

Coreografies en llibertat, és una documentació fruit de l’observació i l’escolta dels diàlegs corporals entre infants i entre els infants i els adults. Des del respecte al lliure moviment, a l’oferiment de petites propostes d’expressió, uns i altres dansem petites coreografies de la vida quotidiana a l’escola.

Aquest treball també és un petit homenetge a l'obra de l'artista Joan Junyer, marit de la Dolors Canals. Per ell la dansa és una de les primeres manifestacions artístiques de l’home, com una necessitat de comunicar un estat d’ànim.

Documentacio Coreografies en llibertat

Joan Junyer

Dansaires, de Joan Junyer. Maqueta de figures dins de figures, l’home i la dona en un sol cos.

Compartiu aquest contingut