El nostre projecte educatiu

L'escola bressol El Caminet del Besòs està situada al barri  de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu. Va ser creada el setembre de l’any 2002.

L'edifici de l'escola és una continuïtat de l’Escola d'Educació Infantil i Primària Baró de Viver, amb els que compartim espais, recursos, festes i activitats per facilitar la coherència en l'etapa educativa dels 0 als 6 anys.

L’escola és d’una sola planta, amb espais amplis, amb llum natural, molt assolellada i amb comunicació visual entre les 5 estances, la sala comú i l’espai exterior, el pati. 

El projecte educatiu de l’escola té com a finalitat aconseguir un bon desenvolupament integral de l’Infant,  tenint en compte que cadascú té el seu propi ritme maduratiu. La nostra principal funció és acompanyar a l’Infant en el seu procés evolutiu, fomentant en ell una actitud activa i curiosa. Interaccionem amb ells establint una relació afectiva, respectuosa i de confiança.  

L’equip educatiu parteix de l’observació dels infants per oferir  els espais, materials i propostes de joc, sempre pensats amb finalitats educatives. En els diferents ambients de joc oferim propostes atractives que el convidin a l’exploració, experimentació, relació, escollir i decidir per ell mateix, fent que sigui el protagonista del seu propi aprenentatge. 

La celebració de les festes i tradicions és un dels trets d’identitat de la nostra escola. Potenciem la participació de les famílies en aquestes celebracions de manera molt activa.

L’escola és un lloc de trobada, de relació i comunicació diària  entre les famílies, infants i educadores. Oberta a les famílies amb canals de participació amb l’AFA i el Consell Escolar.   Aquesta interacció que es crea és de gran importància per a la petita infància. 

Vetllem per la igualtat de condicions i oportunitats per a tots els infants del nostre barri. Ho fem mitjançant el treball en xarxa de tota la Comunitat Educativa, les escoles, els professionals i els serveis del territori.