El nostre projecte educatiu

Benvinguts i benvingudes a l'espai de l'escola bressol municipal El Gat Negre!

L'escola bressol municipal El Gat Negre està situada al barri del Coll, al Districte de Gràcia. L'escola s'ubica en un entorn privilegiat al costat del Parc Güell, on conviuen art i natura.

El nom de l'escola és en record a l'editorial Bruguera que, en els seus inicis, es deia "El Gato Negro". Aquesta editorial va marcar el ritme de la vida econòmica del barri on ens situem, a causa de l'ampli moviment de persones que hi treballaven.
L'escola acull infants d'edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys.

És un edifici que es va inaugurar l'any 2010. L'escola està distribuïda en diverses plantes. De les quals dues plantes disposen de terrasses interiors molt confortables, que connecten les dues aules, que es troben en cada planta i que ens donen un ventall molt divers de possibilitats per dur a terme amb els infants, durant tot l'any. A la planta baixa tenim una àmplia sala d'usos múltiples, amb accés directe al jardí exterior on podem gaudir de l'aire lliure. A més disposem d'un espai per experimentar amb la llum.
Al nostre projecte educatiu tenim present la importància de respectar i acompanyar tant el ritme com el moment evolutiu de cada infant amb una atenció individualitzada. A l’escola els infants desenvolupen un aprenentatge vivencial a través de l'experimentació i de la descoberta.

Promovem el benestar i el creixement íntegre dels nens/es, facilitant d'aquesta manera un desenvolupament psicomotriu, cognitiu, emocional i social. Donem importància a la interiorització dels hàbits per afavorir un aprenentatge funcional en el dia a dia.
Som una escola oberta a les famílies, mantenint una relació diària molt propera, ja que per a nosaltres és fonamental establir un marc de comunicació basat amb la confiança, per tal d' acompanyar a l'infant en el seu procés a la nostra llar, compartint tots aquells moments d'aprenentatges i de vivències.

La nostra filosofia estableix una rellevant importància al treball en equip. La cooperació entre els diferents treballadors és clau per poder atendre als infants amb la major qualitat educativa. Considerem essencial una bona coordinació amb els dispositius sanitaris, educatius i socials de la zona a través de la Xarxa 0-3 de Gràcia on hi participen deferents professionals representants de les institucions que tenen relació amb la petita infància.
 

Compartiu aquest contingut