El nostre projecte educatiu

L’escola Bressol La Farinera està situada al barri del Clot, al districte de Sant Martí. Va iniciar l’activitat el mes de gener de l’any 2006 per tal d’oferir servei a les famílies i infants de la ciutat.

La seva ubicació privilegiada, propera al Centre d'Educació Infantil i Primària de la Farigola, el Centre Cultural La Farinera del clot, l'Institut d'Educació Secundària Salvador Espriu i proximitat al parc del Clot i al nucli antic del barri (el mercat, la biblioteca i d'altres serveis), dota l'escola bressol de factors idonis per integrar-se al seu entorn i millorar la vida comunitària.

És una escola d’una sola planta orientada al sud, amb set estances assolellades i amb sortida directa al pati i a la sala. L’escola ofereix un espai acollidor per infants i famílies, on poder-se sentir valorats i estimats.

La nostra tasca educativa es basa en la cura i el benestar dels infants, cuidant amb amor i respecte les seves necessitats més bàsiques i posant paraules a les seves emocions i sensacions. Oferint moments plaents de joc i moviment i afavorint el seu creixement i benestar personal dins la quotidianitat i els interessos dels mateixos infants.

Entenem l’infant és un ésser capaç, actiu i protagonista del seu desenvolupament i aprenentatge. Per tant, necessiten espais i materials rics perquè ells mateixos desenvolupin les seves capacitats i potencialitats.

L’Escola Bressol La Farinera és una escola coeducativa, inclusiva i lliure d’estereotips, partim d’una educació i uns valors integrals de gènere amb les mateixes condicions d’igualtat i qualitat per totes i tots.

Una escola plural on les famílies són un dels nostres pilars fonamentals. Tots junts compartim diàriament vivències i experiències enriquidores relacionades amb la criança dels més petits.

Som una escola oberta al barri i al treball en xarxa amb altres entitats i serveis com el centre d’atenció primària, centre de serveis socials, el centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca, el Centre de Recursos i la biblioteca. Aquesta comunicació amb altres entitats ens permet millorar l’educació dels infants de 0 a 3 anys i fer comunitat, avançant cap a un major reconeixement social de la petita infància.

Compartiu aquest contingut