El nostre projecte educatiu

L’Escola Bressol Municipal La Filadora, situada a l’antic recinte de la fàbrica de filatures Fabra i Coats, ocupa una nau restaurada que manté l’arquitectura industrial de l’edifici, formant part del patrimoni i la historia del barri.

Oferim capacitat per 140 infants de 4 mesos a 3 anys, repartits en 9 aules en una mateixa planta, amb llum natural i comunicades entre elles. Totes disposen d’accés directe al jardí exterior.

En el Projecte Educatiu del centre ens plantegem com a objectiu primordial el desenvolupament harmònic dels infants. Considerem el joc dels infants com a eina d’aprenentatge. A través de les seves accions, dels seus moviments i les seves experiències van descobrint el seu entorn. És per això que a l’escola qualsevol espai has de ser educatiu, des d’un racó de la classe fins al llarg passadís, tots han d’estar pensats i programats amb la mateixa cura. Disposem d’espais singulars com l’obrador de sorra, el taller d’experimentació o el racó dels tovets.

Com equip, anem reflexionant a partir de les pròpies experiències i aprenentatges que viuen els infants. Entenem que cada nena i cada nen han d’arribar tan lluny com les seves capacitats li permetin, ajudant-los a potenciar-les i descobrir-les. Cal  garantir un entorn òptim, que ofereixi oportunitats, on siguin visibles els seus avenços, acompanyar-los amb efecte, on puguin desenvolupar el seu potencial.

Promovem i treballem perquè La Filadora sigui un espai obert i inclusiu, volem ser una escola permeable que doni continuïtat a l’àmbit familiar. Mitjançant el contacte directe amb les famílies, acompanyem la criança i l’educació dels més petits. També fomentem la participació de les famílies en espais com l’AFA i el Consell Escolar.

Participem conjuntament amb entitats dels barri per aprofitar tot allò que pugui aportar experiències significatives als nostres infants, especialment els grups de 2-3 anys (biblioteca, SAT Teatre,...). Conjuntament amb l’AFA compartim el projecte municipal de les Escoles+Sostenibles, des d’on ens focalitzem en prendre més consciència  sobre la sostenibilitat, gestió de residus i manteniment dels espasi verds, per tal d’ésser una escola cada cop més sensible amb el medi ambient. El jardí el tenim molt present en el nostre dia a dia, és un espai viu i amable que afavoreix l’aprenentatge, el benestar i l’apropament a la natura. És per això que també es fa cessió d’aquests espai diàriament a les famílies de l’escola entre les 17h i les 18’30h. És el Pati en Famílies, el jardí esdevé un punt de trobada, fomenta l’intercanvi d’experiències de criança i crea relacions entre adults i infants.

Compartiu aquest contingut