Famílies aquest any la situació no ens permet ensenyar-vos l’escola, ni explicar-vos el nostre projecte educatiu, no es fan les portes obertes per l’estat d’alarma.
Si voleu saber més sobre nosaltres, teniu la pestanya del nostre projecte educatiu, aquesta notícia que pretén explicar-vos una mica un dia d’escola i les altres notícies.
Cada matí quan les famílies arriben a l’escola, acompanyen als infants fins a les estances. Allà s’incorporen, sense presses, a la situació d’aula que troben. Fins a les 10h hi ha lliure circulació per les estances, els infants juguen lliurement amb les propostes que hi ha plantejades pensant en el desenvolupament de les seves capacitats. A les 10h es menja fruita. Després se surt a jugar a l’exterior, l’infant es troba amb un entorn diferent que li torna a oferir noves possibilitats de joc, sobretot motrius i exploratòries. Allà les 11.15h és el moment de preparar-se per anar a dinar i entrem de nou a les estances, ara en companyia de l’educadora de suport. En ser dues persones a l’estança permet plantejar el dinar amb mig grup, per crear una estona agradable i poder atendre millor als infants fomentant la seva autonomia. Mentre l’altre mig grup es va preparant rentant-se les mans i fent alguna activitat més tranquil·la. De les 13h a les 15h és l’hora de la migdiada. Els infants es van aixecant quan acaben la son i van jugant per l’estança fins les 15:30h que es berena. Se segueix el joc, sovint a l’exterior, i a les 17h es tanca l’escola.
Podríem dir que aquesta seria l’estructura marc d’un dia, però respectant al màxim les individualitats, sense presses i tenint en compte que el grup de lactants tenen un ritme a part.
Ens basem en:
-Tenir un concepte d’infant capaç i competent, amb una dotació innata per a l’aprenentatge. No cal ensenyar-li el que pot aprendre per si sol, les propostes de joc estan preparades perquè l’infant hi interactuï lliurement.
-La figura de l’adult com a referent amb qui s’han de vincular per donar-li seguretat
-El joc com a eina d’aprenentatge. Per això és important crear possibilitats de joc riques i potenciadores.
-En el respecte als ritmes i necessitats dels infants. Ja són persones amb els seus drets.
-En el moviment lliure, sense avançar ni forçar postures. El desenvolupament motriu va intrínsec al desenvolupament cognitiu.
-La importància d’estar en contacte amb l’exterior, un extens espai de joc ple de noves i inesperades vivències.
I per descomptat ens basem en les famílies, per a dur a terme un acompanyament conjunt del creixement del vostre fill/a
Ens trobareu a ebmleonorserrano@bcn.cat
Per obtenir informació d'altres escoles bressol municipals es pot consultar el web central www.barcelona.cat/escolesbressol , aquí també trobareu informació del procés de preinscripció i matriculació d'aquest curs.