El nostre projecte educatiu

L'escola bressol municipal Margalló, inaugurada a l’octubre del 2011, està situada al barri de la Verneda i la Pau, al districte de Sant Martí. 

L'edifici és una planta baixa, totes les estances  tenen sortida directe al jardí i la sala d’usos múltiples, és un dels punts de trobada per a les famílies que els permet gaudir i compartir la vida de l'escola. La distribució i organització de l’escola està pensada per aprofitar al màxim els espais disponibles, dotant-los de diferents materials i propostes de joc per tal d’oferir als infants un joc lliure i ric; a més a més hi ha lliure circulació, fet que permet als infants satisfer al màxim els seus interessos, enriquir els seus aprenentatges i relacionar-se amb tots els nens i nenes de l’escola i amb tots els professionals. 

El projecte educatiu de l'escola es basa en l'infant com a protagonista i participant actiu del seu procés d'aprenentatge, sempre amb l’acompanyament respectuós i observador  de l’adult amb l’objectiu de detectar les necessitats de individuals de cada nen i nena. 

En les situacions de la vida quotidiana l'infant experimenta, descobreix, aprèn a relacionar-se, a conèixer i a conèixer-se. Dins d'aquest projecte, destaquem aspectes tant rellevants com són el procés d'adaptació de l'infant, l'alimentació, el descans, les rutines i els hàbits diaris, la transmissió de valors, etc. Tanmateix, esdevenen imprescindibles les estones de joc lliure, la música, els contes, els titelles, les primeres paraules, les activitats de moviment i experimentació i els jocs de falda, entre d'altres.

Participem en  la Xarxa 0-3 del districte de Sant Martí  amb l'objectiu d'incidir en la millora de la criança i l'educació dels infants. L’escola treballa de manera col·laborativa amb la Taula de Proinfància, amb els Serveis Socials del districte, , amb el  CDIAP/EDAI de Bac de roda, entre d’altres serveis d’atenció a la petita infància. 

Som una escola oberta a les famílies i tenim una especial cura a afavorir un ambient de relació personal i de coneixement mutu. 

Compartiu aquest contingut