El nostre projecte educatiu

El Nostre projecte educatiu

L’escola bressol municipal Trencadís està situada al barri de La Salut del districte de Gràcia, i va iniciar la seva activitat el mes de setembre de l’any 2015. És una escola de cinc grups que, de forma pionera a la ciutat de Barcelona, incorpora una Unitat Bàsica d’Atenció Inclusiva per a nou infants amb greus discapacitats.

El nostre repte és oferir a cada infant les experiències educatives que promoguin el màxim desenvolupament de les seves capacitats, en un ambient enriquidor, tranquil i segur. Quan l’infant se sent segur és capaç de provar, de triar entre les diverses propostes de joc i activitat que se li ofereixen, és capaç d’atrevir-se a fer i desfer, i d’aquesta manera anar descobrint els seus límits i les seves possibilitats. Per nosaltres és important donar temps a l’infant i acompanyar-lo en els seus avenços i en l’adquisició d’una progressiva autonomia.

L’escola disposa de cinc aules amb accés directe al pati i a la sala gran d’ús compartit, i compta amb una Sala multisensorial per a totes les nenes i els nens, equipada amb recursos visuals, auditius i tàctils.

Som un equip multidisciplinar format per professionals de l’educació ordinària i professionals del camp de la salut i de la pedagogia especialitzada, que treballem per a un projecte d’escola comú.

Compartim amb les famílies la cura i educació dels infants, i facilitem la seva implicació i participació per esdevenir una comunitat educativa. Som una escola oberta a l’exterior i volem formar part del teixit del barri i implicar-nos en projectes més amplis.

Volem fer arribar el nostre projecte tan lluny com sigui possible, explorant possibilitats de relació i de treball conjunt que l’enriqueixin.

Compartiu aquest contingut