Es porta a terme la segona jornada BBB 'Escoltar històries'

Es porta a terme la segona jornada BBB 'Escoltar històries'

La Biblioteca Jaume Fuster ha acollit la segona jornada BBB 'Escoltar històries' organitzada per Biblioteques de Barcelona i l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB).

Avui, dimarts 21 de novembre, es porta a terme la segona edició del programa Bressol Biblioteques Barri (BBB) a la Biblioteca Jaume Fuster. El propòsit d’aquesta jornada és transmetre i reflexionar sobre la lectura en veu alta. És una sessió de formació que ha donat valor a la importància de la narració en els primers anys de vida, de la tradició oral i de la transferència cultural, entenent que la lectura s’inicia amb el llenguatge oral i desenvolupa el pensament des de la primera infància. Es vol destacar el valor de la comunicació emotiva-afectiva entre infants i persones adultes i la importància d’oferir i compartir aquests moments de lectura a l’entorn familiar, l’escola i la biblioteca del barri.

La sessió ha comptat amb la participació del regidor d’Educació i Persones Grans, Lluís Rabell, David Bueno, autor del llibre ‘Els beneficis de la lectura en veu alta: una descoberta fascinant des de la neuroeducació’ i David Guzman.

Biblioteques de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) van iniciar, el curs passat, el programa Bressol Biblioteques Barri (BBB) amb l’interès de donar, conjuntament, un nou impuls al foment de l’accés a la cultura, als llibres i a l’acompanyament lector per a la petita infància. És una tasca executada des de l’apropament i des de la col·laboració més estreta amb escoles bressol municipals i biblioteques públiques de cada barri.

Fruit d’aquella primera sessió de presentació del projecte de fa un any, s’han doblat les vinculacions entre les escoles bressol municipals i les biblioteques públiques que té la ciutat de manera que en l’actualitat un 80% de les escoles bressol municipal fan projectes amb la biblioteca del barri i totes les biblioteques municipals de la ciutat hi participen.

El projecte té quatre línies d’acció: la formació per a les persones professionals de les biblioteques i de les escoles bressol municipals per l’acompanyament lector, l’assessorament i el préstec del tàndem biblioteca/bressol al barri, les visites literàries d’anada i tornada dels tàndems (la biblioteca va a l’escola bressol municipal i l’escola bressol municipal va a la biblioteca) i els patis de les escoles bressol municipals oberts als barris amb petites biblioteques i espais de lectura.

BBB és un programa que forma part del Pla d’Educació i Criança de la Petita Infància, de la mesura de govern ‘Cap a una Política de Cultura i Educació’ i del Pla Director de Biblioteques de Barcelona 2030.

A continuació, es poden escoltar i veure els reportatges audiovisuals:

– Reviu en aquest enllaç el diàleg entre David Bueno i David Guzmán

– Reviu en aquest enllaç la xerrada de la Marta Gorchs

Compartiu aquest contingut