Com es transforma Barcelona i altres ciutats per convertir-se en ciutats jugables?

El dimarts 1 de juny a les 17.00 hores celebrem un acte presencial i virtual per veure com s’estan transformat diverses ciutats d’arreu del món i per analitzar el cas de Barcelona.

L’acte tindrà lloc al Born CCM el dia 1 de juny a les 17.00h. L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia aquí. També es podrà seguir de manera virtual a través del següent enllaç.

Després de dos anys d’implementació del Pla del joc a l’espai públic amb horitzó 2030 i la situació actual de crisi sanitària, s’ha vist més necessari que mai transformar la ciutat per fer-la més jugable, posant el benestar dels infants i la ciutadania en primer terme i garantint el dret a la salut, la vida comunitària i la lluita contra l’emergència climàtica.

Barcelona no és l’única ciutat del món que ha evidenciat aquesta necessitat i s’ha posat a treballar per donar-hi resposta. Per això, a través d’aquestes jornades coneixerem quines són les principals polítiques de joc a l’espai públic que desenvolupen altres ciutats com París o Sao Paolo, i parlarem amb experts internacionals sobre la necessitat d’estendre aquesta transformació arreu del món.

Alhora, posarem el focus en Barcelona, i analitzarem quatre grans estratègies de transformació urbana que permeten augmentar els usos lúdics i comunitaris de l’espai públic: les transformacions de les àrees de joc; les pacificacions dels entorns escolars amb el programa Protegim les escoles; programes de transformació de patis escolars , o el programa Ampliem espais educatius per a escoles i instituts utilitzant parcs, places i jardins en el context de pandèmia.

Es una jornada impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Infància i Adolescència, la Associació Internacional de Ciutats Educadores, i El Born Centre de Cultura i Memòria en el marc de l’exposició: Per una educació en llibertat. Barcelona i l’escola 1908-1979.

Més informació