Escola Bressol Cargol: 50 anys d’història d’un projecte educatiu a Horta

L’Escola Bressol Municipal Cargol, al barri d’Horta, celebra enguany el seu 50è aniversari. Des del seu naixement, l’any 1972, el centre no ha deixat d’acompanyar infants en els seus processos de creixement i aprenentatge. 

L’any 1972 tres educadores van obrir l’Escola Bressol El Cargol amb l’objectiu d’oferir al barri un espai educatiu adreçat a les famílies treballadores, amb infants de 0 a 3 anys, i satisfer una nova necessitat social: les mares que treballaven o s’incorporaven al món laboral podrien deixar amb tranquil·litat els seus infants en un espai on se’ls atendria i educaria.

Cinc anys més tard el centre va entrar a formar part de la xarxa d’escoles bressol municipals de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de diversos trasllats, des de l’any 1981 l’EBM Cargol té la seva seu al carrer de Mossèn Josep Bundó, 6-8, al barri de la Font d’en Fargas, al districte d’Horta-Guinardó: un edifici de doble planta, jardí exterior, dues terrasses i cinc estances, amb una capacitat per  59 nens i nenes d’entre 4 mesos i 3 anys.

Actualment, la xarxa d’escoles bressol municipals de la ciutat la formen 103 escoles que es gestionen des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona).

Celebració amb les famílies i el barri

Per commemorar aquest mig segle de vida, l’EBM Cargol va organitzar el 18 de juny una jornada festiva amb la participació d’infants, famílies, direcció i educadores, exalumnat i veïns i veïnes del barri, entre d’altres.

Durant l’acte festiu, entre d’altres activitats, es va inaugurar una exposició fotogràfica que recull a través d’imatges el passat i present de l’escola, es va distribuïr un díptic informatiu resum de la història de l’escola, i també es va comptar amb l’actuació d’un grup d’animació musical.

Més informació

Compartiu aquest contingut