Inaugurada l’escola bressol municipal La Morera

Divendres 1 de març de 2019, va tenir lloc l’acte d’inauguració de l’escola bressol municipal La Morera, situada al carrer Cardenal Tedeschini, 24, al barri d’El Congrés i Els Indians, al districte de Sant Andreu, que ha obert les portes aquest curs 2018-2019. Aquesta és l’escola bressol municipal número 100 de l’Ajuntament de Barcelona i durant l’acte es va presentar un dibuix commemoratiu elaborat per la il·lustradora i dibuixant Pilarín Bayés.

L’EBM La Morera té capacitat per a un total de 87 infants, entre 4 mesos i 3 anys d’edat. En total, compta amb sis grups: un grup per a lactants (4 mesos a 1 any); tres grups per a caminants (1 a 2 anys) i dos grups de grans (2-3 anys).

Característiques

L’EBM La Morera està ubicada al carrer Cardenal Tedeschini/Concepción Arenalen un edifici de dues plantes, amb grans finestres que donen al carrer i que permeten l’entrada de molta llum natural.

Planta Baixa: Tres estances dels grups de caminants, Sala d’Usos Múltiples, despatx de direcció, sala de guarda-cotxets, menjador d’educadors/es, cuina i pati.

Primera Planta: Dues estances dels grup de grans, estança de lactants, Sala d’Usos Múltiples, sala de mestres, taller, magatzem, bugaderia, vestidor i terrassa.

Superfícies:

 • Superfície útil
  Planta baixa: 401,98 m2
  Planta primera: 382,44 m2
  Comunicacions: 87,13 m2
  Total: 871,55 m2
 • Superfícies exteriors
  Pati: 395,80 m2
  Terrassa: 38,70 m2
  Porxo: 186,20 m2
  Total: 620,70 m2

La Morera

El nom de La Morera va ser proposat per l’AVV del barri de Congrés-Indians (districte de Sant Andreu), comptant amb l’acord de la direcció de l’escola, i és representatiu del barri i de la zona on s’ubica l’escola bressola ja que antigament hi havia una plantació de moreres que gestionava la masia Can Ros. Aquesta proposta respon al propòsit d’AVV de treballar, entre altres objectius,  per la recuperació del passat rural del barri.