Tocasons del bosc

Col left

Horta-Guinardó

Escoles d’Horta-Guinardó participem en el “Tocasons del bosc”, un projecte interdisciplinari per a infants d’escoles d’Educació Infantil (P-3) i d’Escoles Bressol. 

La iniciativa és fruit del treball en xarxa de les escoles i del Centre de recursos pedagògics d’Horta-Guinardó, amb la col·laboració del Districte Horta-Guinardó i l’Escola Municipal de Música Can Fargues. 

El projecte consisteix en una proposta on es treballen els diferents llenguatges: musical, plàstic, corporal…, de forma conjunta explorant sensorialment els elements que formen part del nostre entorn natural.   Les peces musicals triades tenen com a fil conductor el despertar d’un nou dia en mig del bosc. 

El principal objectiu de l’activitat és que els infants puguin escoltar la música en directe.  Prèviament les educadores realitzen una formació específica per portar a terme el projecte a cada una de les escoles participants. Es faciliten recursos didàctics per a treballar amb els infants en una proposta que lligui diferents àrees: visual i plàstica, expressió oral i corporal, música, medi natural i social. També s’acorda quines peces musicals escoltarem en el concert. Aquestes peces musicals  es treballen al llarg del curs i la cloenda és el concert de música en viu  i que es farà a l’EMM Can Fargues. S’estableixen també, els attrezzos i coreografies que s’utilitzaran i se seguiran en cada cas. 

Durant el concert, les nenes i els nens canten, ballen i representen les cançons que coneixen i que han preparat durant el curs. Gaudeixen, amb tot plegat, dels aprenentatges, a partir d’una presentació sorprenent i màgica! 

Col right

Compartiu aquest contingut