ÀLEX VENTURA SIVIT. Bateria

(Barcelona 1966)

Cursa estudis de Jazz i música moderna en la especialitat de batería  al CDMBR (Zeleste) i al Taller de Músics. Recentment ha obtingut el títol superior de Jazz i música moderna, que atorga l’ESMUC. Ha estudiat bateria amb Quim Soler, Marc Miralta, David Xirgu i Aldo Cabiglia. Paral·lelament als seus estudis acadèmics, l’any 1993 viatja a Cuba per tal d’aprofundir en el coneixement de la música afrocubana, estudiant amb diferents percussionistes locals. Aquest mateix any entra a formar part, per un període de 8 anys, de la banda estable que acompanyava la cantant cubana Lucrecia. D'aquest treball cal destacar les col·laboracions amb Paquito d’Rivera, Patato Valdés en l’espectacle “Tres generaciones de la música cubana” i també amb  Chavela Vargas participant al programa de TV espanyola “El séptimo de caballería” a més a més  de enregistrar-ne  dos Cd: “Prohibido” i “Cubáname”

Com a intèrpret sempre a compaginat el Jazz i la música llatina tocant amb diferents projectes ja sigui com a “sideman” o com a líder: Alex Ventura Latin Band (CD “Korokiki”), Barcelona Big Latin Band (“Barcelona Big Latin Band”, “Bueno pa’gozar”, “Suite Llatina 0.7” i “Pavana Club”) Ernie Orts Quartet (“Aluap”, “Wait Walking”) o Ray Ferrer Trio (Llum al final). El seu projecte més recent és el quintet de latin jazz “Alex Ventura Teràpia de Grup”amb el qual ha enregistrat un progama de TV3 “Swing i altres músiques”

Ha tocat amb músics com: Lucrecia, Paquito d’Rivera, Jose “Patato” Valdes, Miguel “Anga” Diaz, Jerry Gonzalez, Jordi Bonell, Carme Canela, Joan Monne, Vicens Solsona, Perico Sambeat, Victor d’Diego, Eladio Reinon i Mathew Simon, entre d’altres.

Actualment es membre del quartet de jazzflamenc “Vestigium”projecte interdisciplinar que combina música i ball flamenc.

Desde sempre que ha compaginat  la feina d’intèrpret i compositor amb la de docent, impartint classes d’instrument juntament amb clases de “combo de música llatina”” i “combo de música moderna”.

Català

Compartiu aquest contingut