ANDREU DOMÈNECH Professor de saxòfon

Saxofonista i compositor català, conegut sobretot per la seva faceta com a baritonista.  S’inicia en el saxo a l’Escola Municipal de Música de Martorell, on rep classes de l’Enric de Castro. Continua els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb el Víctor Béjar i el Miquel Bofill. Acabada aquesta etapa relacionada amb la part més clàssica del saxo, desenvolupa inquietud per la música moderna i el Jazz i accedeix al Conservatori del Liceu de Barcelona, on rep classes de Gorka Benítez, Jon Robles, Víctor de Diego, David Mengual, Ramón Prats, Giulia Valle, Llibert Fortuny, Horacio Fumero i Mayte Alguacil, entre d’altres. Forma part durant 2 anys de la Big Band del Liceu, sota la direcció de Sergi Vergés. 

En la part final dels seus estudis superiors es decanta cap al saxo baríton, el qual esdevé el seu instrument principal. Ha estat fundador de diferents projectes entre els que destaca  Andreu Domènech 4tet i Drop Collective. Actualment també forma part de The Django Orquestra i The Amy's Soul. Ha tocat amb formacions com The Gramophone Allstars Big Band i The Excitements.

Del setembre del 2019 al juliol del 2020 viu a Graz (Àustria) on segueix desenvolupant-se com a músic.

Al Febrer del 2020 veu la llum el seu primer àlbum com a líder, Hirundo rustica. Un recull de composicions originals acompanyades de fotografia i versos. 

Sempre ha compaginat la feina d'intèrpret amb la docència treballant a diferents escoles a l'Hospitalet, Barcelona, Cornellà i Gavà. Principalment fent classes individuals de saxofón, però també de clarinet, flauta, banda, combo i llenguatge musical.

Català

Compartiu aquest contingut