ANTONI LLOFRIU PROHENS Professor de fagot

(Palma, 1997) cursa els estudis de fagot als conservatoris de Palma i Granollers. És Graduat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on es gradua l’any 2019 amb el Premi Extraordinari. Actualment cursa l’últim curs del grau en Fagots Històrics a l’ESMUC. A més estudia un màster en Recerca i Interpretació a les universitats de Poitiers i Tours i el màster en Humanitats i Patrimonis Digitals a la UAB.

Des dels 16 anys ha participat amb nombroses joves orquestres a Balears i Catalunya i ha assistit a cursos i classes magistrals arreu d’Europa impartides per professors com Josep Borràs, Sigiswald Kuijken, Lorenzo Coppola o Alfredo Bernardini, entre d’altres. Des dels 18 anys treballa de forma habitual amb diverses orquestres catalanes i ha col·laborat amb grups com Vespres d’Arnadí, Ensemble Tramuntana o Wrocławska Orkiestra Barokowa.

L’any 2017 comença a col·laborar amb el grup de recerca Música, patrimonio y Sociedad i el 2019 guanya la beca JAE-Intro de formació en investigació atorgada pel CSIC. La seva activitat de recerca se centra en la recuperació del patrimoni musical hispànic i l’evolució de la interpretació musical i, principalment, en el desenvolupament dels instruments i el repertori per a instruments de doble llengüeta entre els segles XVII i XIX; en aquesta línia, forma part de diversos ensembles dedicats a la recuperació de repertori i la interpretació amb criteris historicistes com són l’Ensemble 1595 o l’Ensemble Semura Sonora.

Català

Compartiu aquest contingut