DIONI CHICO VALENCIA. Acordió

Neix a Barcelona. Estudia al Conservatori municipal de Música d’aquesta ciutat, on actualment exerceix com a docent en l’especialitat d’acordió, conjuntament a l’EMM Eixample.

Col·labora com acordió solista, des de l’any 85, amb les entitats musicals més destacades: Orquestra del Teatre Lliure, Barcelona 216, Orquestra Ciutat de Barcelona, Orquestra del Teatre del Liceu, Orquesta Ciudad de Granada i l’ Orquesta Sinfónica de Tenerife. També ha treballat durant diferents temporades al Teatre Nacional de Catalunya, com a intèrpret i en la direcció musical de projectes.

Ha participat en la creació i difusió de nou repertori per a acordió amb compositors catalans, com a Joaquim Homs, Josep Soler i Joan Guinjoan; enregistrant la quasi totalitat de les obres amb acordió de Robert Gerhard.

Forma part del quintet “Mar del Plata” on gaudeixen de l’interpretació i divulgació de la musica original d’Astor Piazzolla.

La seva experiència s’ha vist sempre estimulada per la participació de l’acordió en tot tipus d’àmbits:  contemporani, jazz, òpera ,cinema i experiments creatius varis.

Català

Compartiu aquest contingut