S’inicia la preinscripció a les escoles municipals de música de Barcelona per al curs 2024-2025

El període de preinscripció per al nou alumnat tindrà lloc des del dimarts 30 d’abril i fins al dimecres 8 de maig, ambdós dies inclosos. El procediment es realitzarà de manera telemàtica a través de les pàgines web de les escoles municipals de música. També, es podrà fer de manera presencial sol·licitant cita prèvia a través del correu electrònic de l’escola escollida o a través del telèfon d’acord amb els horaris de secretaria que s’indiquin a les web de les escoles.

L’oferta per al curs 2024-2025 serà d’un total de 620 places entre les cinc escoles municipals de música, que estaran distribuïdes per grups d’edat i especialitats instrumentals, incloent-hi els programes de llarga durada i els tallers de durada anual. Les inscripcions dels tallers que no són de durada anual o dels programes que no són de llarga durada es faran en diferents moments del curs 2024-2025 i es podran seguir a través de les pàgines web de les escoles municipals de música.

Pel que fa a l’escola municipal de música Sant Andreu – Mestre Pich Santasuna (que actualment es troba al carrer Segadors, 2), el curs 2024-2025, es traslladarà a la nau central del recinte de Fabra i Coats, que es troba al carrer de Sant Adrià, 20.

El calendari del procés de preinscripció per al curs 2024-2025 és el següent:

  • Període de preinscripció: del 30 d’abril al 8 de maig de 2024, ambdós dies inclosos.
  • Publicació de la relació d’inscrits: el 10 de maig, a partir de les 17 hores.
  • Convocatòries per a la realització d’exercicis musicals: del 14 al 24 de maig de 2024, ambdós dies inclosos.
  • Publicació de l’alumnat admès: l’11 de juny de 2024, a partir de les 17 hores.
  • Període de matriculació per al nou alumnat admès: del 12 al 20 de juny de 2024, ambdós dies inclosos.

*El sorteig per a establir el número d’aplicació per a l’atorgament de places en situació d’empat es realitzarà el 29 de maig de 2024, a les 10 hores, a la seu de l’IMEB i s’informarà del resultat a través de les pàgines web de les escoles municipals.

Les sol·licituds de preinscripció s’han de presentar a la pàgina web de l’escola escollida:

Les famílies amb dificultats econòmiques podran sol·licitar una bonificació dels preus públics quan formalitzin la seva matrícula per al curs 2024-2025. Segons els casos, aquesta podrà ser del 30%, del 50% o del 70% del total de l’import. Pots accedir al simulador de càlcul de bonificacions en aquest enllaç.

Les escoles municipals de música de Barcelona, amb més de trenta anys d’història, ofereixen durant el curs activitats de formació musical per a uns 3.000 alumnes, des dels 3 anys, així com propostes adreçades a alumnat a partir dels 18 anys.

Per a més informació, es poden consultar les pàgines web oficials:

Compartiu aquest contingut