JORDI FIGARÓ I VOLTÀ. Música de cambra, tenora, flabiol i tamborí.

Professor de tenora, flabiol i cobla del CMM de Barcelona, de l'EMM Eixample i de tenora i cobla de l’ESMUC, havent estudiat amb Josep Colomer i Jaume Vilà (tenora) i Santiago Olcina i Jordi León (flabiol i tamborí).
Creador del duo Instruments Catalans en Concert (1993), ha tocat arreu d’Europa, Tànger, Caracas i Bogotà acompanyat pel piano, l’orgue, el carilló, cobla, fusió mediterrània, orquestra de cordes i simfònica. Ha participat en l’enregistrament de més de 70 discos. Té el disc “ Passió per la tenora” amb el pianista Jordi Vilaprinyó amb obres originals per a tenora i piano.

El1999, estrenà el primer Concert per a Tenora i Orquestra de la història, de Xavier Boliart, dirigint Lawrence Foster amb l’OBC (3 dies a l’Auditori), i el 2001 va repetir-lo amb l’O. S. del Vallès a Sabadell, Palau de la Música i Vic dirigint Salvador Brotons, del qual també ha concertat el seu Concert Catalanesc a l’Auditori (2014). El maig del 2019 estrenà el

concert per a tenora i orquestra de Moisès Bertran a Bogotà dirigint Guerassim Boronkov. Ha format part de les cobles Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Principal del Llobregat i el grup Une Anche Passe de Montpellier.

És el tenora de la Banda Municipal de Barcelona, de la Cobla Simfònica Catalana, Cobla Sabadell i director de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Català

Compartiu aquest contingut