MARCOS FERNÁNDEZ. Piano.

Nascut a Barcelona, Marcos és graduà de piano a l’ESMUC, de composició al Royal Conservatoire of Scotland i d’un màster de composició de bandes sonores al Royal College of Music de Londres.

Ha rebut més de 30 premis nacionals i internacionals, destacant el premi de la AEOS-Fundació BBVA 2017, fet pel qual entre 2018 i 2020 Marcos va arribar a ser «el compositor viu més programat per les simfòniques d'Espanya». La seva obra s’ha programat per les 28 orquestres simfòniques d'Espanya, l'Orquestra Filharmònica d'Holanda, l’Orquestra Nacional de Malta i la Britten Sinfonia entre d’altres. Al 2017 l’OBC li va estrenar l’encàrrec que li va fer, ‘America (Homenatge a Bernstein)’, mentre era compositor resident d'un programa de la Unió Europea.

Com a pianista ha tocat pels cinc continents com a membre del Fourth Quarter Duo i de l’Opera Barcarola de Londres. També ha treballat com a pianista de dansa per l’English National Ballet i el Michael Clark Company. És intèrpret, autor i productor del segell Piano Underscore amb el qual ha llançat tres àlbums, distribuïts internacionalment sota la motivació de difondre l’art del piano.

Recentment ha rebut la Beca Premis Barcelona 2020 de l’Ajuntament de Barcelona per escriure un ballet ha estrenar aquesta temporada i també un encàrrec per a piano del Palau de la Música per la temporada 2020/2023.

És membre acadèmic de la Royal Society of Arts a Londres, ciutat a on va fundar el curs de composició del Trinity Music Academy. A Madrid va ser professor de composició al Centre Universitari TAI-Rey Juan Carlos i actualment és professor de piano al Conservatori de Barcelona i de repertori a l’Escola de Música de l’Eixample.

Català

Compartiu aquest contingut