×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Disruptives, rebels i diferents: DIA DE BRUIXES

Dissabte 18 de març, jornada de reflexió entorn la temàtica de les bruixes dins el cicle Març Feminista a Casa Sagnier. L'objectiu és donar veu i espai a aquelles identitats, que per disruptives, rebels i diferents, han sentit la persecució, l'assenyalament i la repressió en el passat i en el present.

Qui eren? D’on venien? Què feien? Per què les perseguien? Per què les mataven? Qui són, avui dia?

Volem donar a conèixer la part de la història que ens toca de més a prop i reivindicar el dret a la pròpia existència sense qüestionaments externs.


Dissabte, 18 de març – Espai Jove Casa Sagnier


Reconnecta amb la bruixa que portes dins:

D’11 a 20 h ens acompanyarà una fira d’artesanes situada als jardins de l’Espai on podreu trobar parades d’art i esoterisme, il·lustracions, fanzines, productes de cosmètica natural, eines de ginecologia i autoconeixement, ceràmica feta a mà i molt més. Amb la participació de @itsfou @lanocheproject @divina.menstruacion @gargotas @juliagvernet_ @moixainesdatzavara @konmanya_cosmeticanatural @art.agnes.ansio @iris_demolina

També tindreu a la vostra disposició un mostrari d’herbes per explorar les plantes més famoses associades amb la bruixeria i els seus usos màgics, així com les seves propietats medicinals a càrrec de Judit Varela (@biternaa).

Aquesta dualitat ens portarà a entendre una realitat en la qual la malaltia i la maledicció anaven molt lligades, i com la màgia tenia un paper fonamental en la curació dels ciutadans que abastava des de sanadors fins a apotecaris.

Si t’interessa l’elaboració de remeis i productes artesanals de cosmètica natural no et pots perdre els tallers del matí:

A les 11 h, MEL Educació Ambiental ens apropa al món de les trementinaires i el seu ofici amb el seu taller “Fem de trementinaires, coneguem les plantes medicinals”. Aprendrem a identificar algunes plantes i també tindrem l’oportunitat de crear un senzill ungüent.
Taller a partir de 18 anys, cal inscripció prèvia AQUÍ! (Inscripció oberta fins dimecres 15 de març)

I a les 12.30 h,  Delaire Cosmètica Natural , ens ofereix un espai per conèixer i integrar les plantes medicinals en l’ús de la cosmètica natural. En aquest taller elaborarem pasta de dents i crema corporal sòlida.
Taller a partir de 18 anys, cal inscripció prèvia AQUÍ! (Inscripció oberta fins dimecres 15 de març)


Vine a dinar amb nosaltres!

A les 14 h us convidem a dinar amb nosaltres als jardins de l’Espai Jove, tot creant un nucli de trobada on poder compartir interessos, conèixer-nos i fer comunitat.

Podeu portar la vostra carmanyola o menjar del dinar que ens prepararan els Pioners i les Caravel·les de l’AEIG Bonanova – Joan Bosco i la barra a càrrec dels Trucs de l’AEIG Pere Quart.


Perseguides, qüestionades i assenyalades: per bruixa i metzinera, la cacera de bruixes a Barcelona

A les 16:30 h el Pau Castell, historiador català i professor de la Universitat de Barcelona, ve a explicar-nos part de la nostra història a través de la xerrada “Per bruixa i metzinera: la cacera de bruixes a Barcelona”.
Conferència divulgativa sobre la cacera de bruixes a Catalunya.
Cal inscripció prèvia AQUÍ! (Inscripció oberta fins dimecres 15 de març)

A les 18 h, la Judit Varela (@biterna), escriptora i biòloga, professora de fitoteràpia i història de la bruixeria, ens presentarà el seu llibre “Biterna”.
Una novel·la situada al bressol de la caça de bruixes a Catalunya, s. XV. En aquest context de caos, la Isabel·la marxa de casa tractant de desfer-se de les habilitats que la poden conduir a l’acusació de bruixeria i heretgia. I és a Aqua Alba, un poble del Montseny, on busca respostes.
Cal inscripció prèvia AQUÍ! (Inscripció oberta fins dimecres 15 de març)


Nit d’aquelarre: renaixem de les cendres

A l’última fase de la jornada, oferim un espai de trobada entorn de l’art, per donar visibilitat i suport a la creació de projectes joves de diferents disciplines artístiques.

A les 19 h, la companyia Hijas no deseadas de Dios ens porten una peça teatral que recupera els textos clàssics de Lorca, una proposta que no ens deixa indiferents. Unes històries aparentment desvinculades de la nostra realitat actual que s’acaben convertint en un missatge reivindicatiu respecte la repressió femenina i l’escassa visibilització de la salut mental. Després de l’espectacle, podrem debatre els diferents eixos temàtics que proposa l’obra amb les creadores i actrius d’aquesta.
Cal inscripció prèvia AQUÍ! (Inscripció oberta fins dimecres 15 de març)

A les 20 h, tindrem un recital poètic amb Ona Salvat, Olza Olzeta i Marta B que ens faran viatjar a través de les seves paraules i més enllà, acompanyades d’elements de foc a càrrec d’ Alba Ignea.

I per acabar, a les 21 h, cremem la nit amb Marikarmen Free: Petardeo o Barbarie!


Et convidem a vindre i endinsar-te en una jornada plena d’art, màgia i coneixement.


Totes les activitats són gratuïtes. Per a més informació truca al 93 414 01 95 / 689 91 35 71


 

Més informació