×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Els equipaments juvenils obren les seves portes a partir de dilluns

Notiicies. Els equipaments juvenils de la ciutat obren les portes el dilluns 22 de juny adaptant els seus serveis i espais a les directrius establertes per les autoritats sanitàries amb l’objectiu de recuperar progressivament la seva activitat presencial

A partir del proper dilluns 22 de juny, els Espais Joves de la ciutat començaran la seva desescalada reobrint de nou les seves portes al públic, d’aquesta manera aniran recuperant de forma progressiva la seva activitat presencial. L’emergència sanitària va obligar a tancar presencialment els equipaments però durant aquests tres mesos, els Espais Joves han realitzat un treball a distància potenciant els serveis i les activitats telemàtiques.

Després d’unes setmanes de treball per condicionar els espais i adaptar-los a les directrius establertes per les autoritats sanitàries, els equipaments reobren de nou garantint la seguretat de l’equip de treballadors i usuaris. La majoria d’equipaments obriran en el seu horari habitual, tot i això, alguns ho han hagut de modificar per adaptar-se a les necessitats de cada espai. Els horaris definitius es poden consultar a la web de joventut.

La reobertura presencial dels serveis juvenils es realitzarà amb cita prèvia. Tot i això, alguns serveis, com els punts infoJOVE, els quals han mantingut telemàticament la seva activitat  durant tot l’estat d’alarma, compaginaran l’atenció individual i presencial amb la virtual. El servei d’escolta i acompanyament per a joves “Aquí t’escoltem” i el Centre per a Famílies amb fills i filles adolescents també reobrirà el pròxim dilluns en el seu horari habitual.

El dilluns 29 de juny, les 9 sales d’estudi permanent tornaran a estar operatives amb cita prèvia, amb un aforament limitat al 50% i amb un nou horari, de 20h30 a 23h30. Les dues sales obertes el cap de setmana – Vapor Vell i Sagrada Família- mantindran el seu horari habitual, de 16h a 20h. Com a reforç per a les proves PAU, totes les sales d’estudi romandran obertes el cap de setmana del 5 i 6 de juliol, amb el següent horari: dissabte 5 de juliol, de 16h a 23h30, i diumenge 6 de juliol, d’11h a 14h i de 16h a 23h30.

Pel que fa als Punts JIP – “Jove, informa’t i participa!”-, els quals exerceixen la seva tasca en el marc dels instituts de secundària, organitzaran més de 100 activitats gratuïtes per a adolescents durant el mes de juliol. La gran majoria seran activitats presencials, però també es realitzaran en format online aquelles que, a causa de les mesures de seguretat, no sigui possible realitzar de manera presencial.

Aquestes activitats se sumaran a les diferents propostes per a adolescents organitzades per equipaments joves i altres espais de la ciutat dins de la campanya 100% estiu. El tret de sortida serà el 29 de juny i comptarà amb  prop de 200 activitats gratuïtes que requeriran inscripció prèvia i autorització per part de les famílies.

“La joventut connectada”

Paral·lelament, i després de l’èxit del cicle d’activitats online “La joventut no s’atura”, s’han seguit mantenint propostes i activitats virtuals a través del Twitter de Joventut. Sota el nom “La joventut connectada”, s’han proposat més d’una desena de trobades en obert durant el mes de juny que s’aniran estenent al llarg de l’estiu.

Entre les propostes més engrescadores destaca el concurs de fotografia #ATENewView que premiarà a les millors imatges que representin la nova normalitat. També destaquen les converses sobre emocions i experiències com la gestió de conflictes, els camins professionals a escollir o com preparar una escapada en furgoneta aquest estiu. A més, s’organitzaran trobades per resoldre dubtes sobre els ajuts de lloguer i hipoteca, per ajudar en la cerca de feina i, fins i tot, per aprendre a treure un excel·lent al treball de recerca.