×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Es pot viure de la dansa? - Entrevista a Marco Flores

Emprenadoria jove. Entrevistem al bailaor i coreògraf Marco Flores

L’Espai Jove Casa Sagnier ha parlat amb Marco Flores, un dels bailaors i coreògrafs amb més empenta i confiança en la seva passió artística: la dansa.

Marco Flores ens apropa a la seva realitat explicant-nos com van ser els seus inicis en aquest art i anima als i a les joves a no deixar passar per alt la seva passió. Es pot viure de la dansa? Possiblement sembli que s’ha de començar de ben petits i que si no ha estat així sigui gairebé imposible introduir-se en aquest món. No és cert! Les ganes i la constància són les companyes infatigables d’aquesta tria, que sempre ha de sumar i fer-nos sentir bé.

Marco Flores va començar sense formació reglada, i enlluernat per aquest art que tant el cridava, va seguir treballant i buscant les seves pròpies vies d’aprenentatge. Va crear la seva propia companyia, sumant nou galardons a la seva esquena i sent reconegut a nivell mundial.  És Premi Nacional de flamenc i Premi “El Ojo Crítico de Danza” 2018 (RNE) entre d’altres. Recentment ha estat finalista als Premis Max 2019 com a Millor Intèrpret Masculí de Dansa i habitualment coreografía per companyies de dansa i flamenc com el Ballet Nacional d’Espanya.

Tot i saber que per fer camí en aquesta apassionant aventura es necessita constància i paciència, és molt important estar al corrent de les vies que es poden triar (que com bé diu Marco Flores, són diferents per cadascú): ja siguin cursos, acadèmies privades o assistir a un conservatori entre d’altres.

També és important tenir en compte diferents aspectes si el que vols és engegar la teva propia empresa o bé donar d’alta una societat mercantil:

https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/canal/emprenedoria

En aquest link de l’ajuntament de Barcelona trobareu la Guia de formes jurídiques i la Guia de finançament entre d’altres moltes pautes que us ajudaran a resoldre totes aquestes qüestions.