×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Rutes de desconfinament: L'Empordà

Ruta desconfinada. Ruta per l’Empordà. Tant amb cotxe, com amb bicicleta, com caminant, tu decideixes!

Ruta per l’Empordà. Tant amb cotxe, com amb bicicleta, com caminant, tu decideixes!

Segur que alguna vegada heu sentit a parlar de la Costa Brava, o fins i tot heu tingut el plaer de visitar-la. La costa gironina està enllaçada desde Blanes fins a Cadaqués per preciosos camins de ronda, molt fàcils de trobar i fer, caminant, corrents o amb bici. 

Però el millor d’aquesta zona és que a més de la preciosa part de costa, també hi tens muntanya! 

Aquí us deixem una proposta de ruta, pensada per fer en 2-3 dies, tot i que si teniu poc temps, es pot fer cada punt individualment, o tots seguits, ja que la distància entre cada punt és de molts pocs km. 

Punt 1: Pujada al Castell de Montgrí 

Dins del terme de Torroella de Montgrí-l’Escala, trobem aquest castell visible desde molts punts de l’Empordà. Una vegada arribeu a Torroella, és molt fàcil trobar el camí per a començar l’itinerari. La muntanya té una altitud de 303 metres i pujar i baixar del cim depèn del ritme de cadascú però més o menys són dues hores. 

Arribats a dalt, podreu observar l’interior del castell buit, ja que no es va arribar a acabar mai. El motiu de la construcció, en el regnat de Jaume II, va ser el conflicte entre els comtes d’Empúries i els comtes de Barcelona; quan el comtat d’Empúries quedà annexat a la Corona, el castell va perdre tota la utilitat i les obres es van suspendre. 

La gràcia de la ruta podríem dir que no és tant el castell si no la panoràmica que ens regala de les illes Medes, el golf de Roses, el cap de Creus, la plana de l’Empordà, la desembocadura del Ter, el Canigó,… Val molt la pena!

Punt 2: Pals – Peratallada – Palau Sator – St Feliu de Boada

Són uns dels pobles medievals més importants i amb més encant de Catalunya. Cases de pedra envoltades de vinyes, camps i molta natura, amb vistes al castell de Montgrí, i a 20 min amb cotxe de la platja més propera, a Pals. Aquesta ruta és fàcil i bonica de fer, tant caminant com amb bici, ja que és una ruta planera d’uns 15km. Podeu començar a qualsevol dels pobles ja que les distàncies són molt curtes i al ser una ruta circular sempre tornareu al punt de partida.   

Punt 3: de l’Escala a les ruïnes d’Empúries

Aquest itinerari comença al primer municipi de l’Alt Empordà, l’Escala. És un itinerari curtet per aprofitar el camí de ronda que passa per tota la Costa Brava i en aquest cas per visitar la ciutat grega i la ciutat romana a les ruïnes d’Empúries. A més a més, pots començar per qualsevol punt de la platja de l’Escala, per fer més o menys km, i inclús parar a mig camí a fer-te un bany ja que passa per tres cales com a mínim. 

Els grecs es van establir a Empúries per primer cop a principis del segle VI aC, i més tard els romans, des d’on van iniciar la romanització de la península al segle II aC, no només per raons estratègiques, si no també per la bellesa de l’indret.