×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Rutes de desconfinament: Matagalls

Ruta desconfinada. Prop de Barcelona, ruta pel massís del Montseny fins al Matagalls!

Prop de Barcelona, ruta pel massís del Montseny fins al Matagalls!

Si us ve de gust pujar una muntanya a prop de Barcelona, avui us proposem una ruta per pujar el Matagalls. És una muntanya de 1.698m del Massís del Montseny que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el del Montseny al Vallès Oriental. Es tracta d’una ruta curta, de no més de 3 hores. 

Inici al Coll Formic

La ruta comença a l’aparcament del coll Formic (1145 m), allà hi ha una caseta on hi ha un guarda forestal. Just davant tenim les escales per on comença l’ascensió. Al principi ens trobem un corriol. És pedregós, erosionat i guanya alçada ràpidament. Aviat trobem la pista que ens porta a Santandreu, la masia habitada de més alçada del Montseny.

Pujada

Passem la masia i amb uns cinc minuts arribem a un revolt tancat. Aquí deixem la pista i tornem a agafar un corriol molt pedregós que ens portarà fins al pla de la Barraca. Anem seguint el camí que remunta l’ampli llom que ens portarà fins al Turó Gros. És la pujada més feixuga del Matagalls, però és la que ens porta fins al turó.

Arribada a cim

Seguint el camí arribem a collet dels llops (1565 m), un prat que ens porta fins al Matagalls i on es troba la Font Freda. I per fi ja hem arribat al cim del Matagalls!

Us recomanem molt aquesta ruta per fer un dia amb la família i /o amb els amics i amigues! Per tornar desfarem el camí de pujada. Aproximadament és una ruta de 3h. De baixada podeu anar a dinar als pobles del costat que tenen producte de proximitat.