×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

Som Orgull LGBTI+ 2024

Programació d'activitats Som Orgull LGBTI+ 2024. L'Espai Jove Casa Sagnier celebra la setmana LGBTI+ amb una programació plena d'activitats que tenen com a objectiu promoure la visibilitat, el suport i la celebració de la diversitat sexual i de gènere.

Aquesta setmana especial inclou tallers, un cinefòrum, jocs i un espectacle musical i poètic. A part d’això, com sempre, podeu comptar amb espais segurs per a la convivència i el diàleg, i també espais de consulta individual, pensats per a vosaltres, les joves, independentment de la vostra orientació sexual, identitat de gènere o la vostra forma particular de ser vosaltres mateixes. Totes hi sou benvingudes!

Aquest any tenim com a fil conductor temàtic la sortida de l’armari, una temàtica central i molt important per a la comunitat LGBTI+. La sortida de l’armari és un procés personal i complex que va més enllà del simple fet de revelar la pròpia orientació sexual o identitat de gènere. És un acte valent de visibilització, de mostrar-se a un mateix en un món poc preparat per acceptar i respectar la diversitat. A més, aquesta acció no només té un impacte profund en la vida de la persona que surt de l’armari, sinó que també és una forma de contribuir a la normalització i l’acceptació social de les persones LGBTI+.

Enguany la imatge que ens acompanya va estar a càrrec de Susanna (Zuz) Martin Segarra (dibuixant de còmics, activista queer no binarie i feminista), qui ens comenta el següent… “Basant-me en la mítica imatge del Supermán d’Alex Ross, vaig dibuixar un personatge no binari i jove que en comptes d’obrir-se la camisa per a transformar-se i tirar a volar s’obre l’armari del seu interior del qual emergeix un nou i lluminós univers. Sortir de l’armari pot arribar a ser un acte heroic, pot ajudar a una altra gent i fins i tot pots emprendre el vol cap a un nou univers en el qual brillar al costat de tantes altres persones com tu.”

Sortir de l’armari pot suposar un alliberament, però també pot comportar riscos i desafiaments, com el rebuig familiar, social o laboral. Malgrat això, fer aquest pas és l’única forma que tenim de viure de manera autèntica, plena i lliure. És per això que és tan important la visibilització i el suport mutu com a eines per combatre els prejudicis i la discriminació. Només així podem descobrir-nos i ser nosaltres mateixes; només així la societat pot conèixer i comprendre millor la nostra realitat.

En aquesta línia, les activitats programades per l’Espai Jove Casa Sagnier durant la setmana LGBTI+ van acompanyades dels recursos i suport que oferim durant tot l’any. A més, aquestes activitats són una forma de complementar aquests recursos tot fomentant els vincles personals, la solidaritat i la comprensió entre tots els participants, tot contribuint a crear una comunitat forta i cohesionada. En definitiva, la setmana LGBTI+ és una oportunitat per celebrar la diversitat i reafirmar el compromís de lluitar per un món on tothom pugui viure lliurement i sense por.


Programació d’activitats Som Orgull LGBTI+ 2024

COMPLEMENTS AMB ORGULL: TALLER DE BIJUTERIA LGBTI+
Dimarts 25 de juny, de 16 a 18 h
Per a joves de 12 a 18 anys
A l’Espai Jove tenim un nou grup d’adolescents LGBTIQA+! El seu nom és Mosaiqxs i hi són benvingudes totes les persones LGBTI+ i aliades. Aquest dia ens trobarem per fer complements tipus: braçalets, clauers, xapes… perquè els pugueu lluir durant les reivindicacions al voltant del 28J. Bona diada de l’orgull!
Activitat dinamitzada conjuntament entre l’Espai Jove Casa Sagnier i el servei Joves de Sarrià – Sant Gervasi als centres educatius

CINEFÒRUM QUEER: “Sex Is Comedy: The Revolution of Intimacy Coordinators”
Dimarts 25 de juny, de 18 a 20.30 h
Per a joves de 18 a 29 anys
Celebrem l’orgull amb la projecció d’aquest film documental. S’hi parla de la figura de les coordinadores d’intimitat, un nou rol en els rodatges de TV que s’encarrega de gestionar la representació de les escenes íntimes i sexuals. Després farem un col·loqui. No us ho perdeu!

LITERATURA LGBTI+
Dimecres 26 de juny, de 18 a 19.30 h
Per a joves de 12 a 18 anys
Us agrada llegir i voleu descobrir literatura de referència del col·lectiu? Doncs no us perdeu això! A l’Espai Jove tenim un nou grup d’adolescents LGBTI+. El seu nom és Mosaiqxs i hi són benvingudes totes les persones LGBTI+ i aliades. En aquesta activitat el grup Mosaiqxs us convida a endinsar-vos en el món de la narrativa, el còmic i la poesia més queer del moment.
Activitat dinamitzada conjuntament entre l’Espai Jove Casa Sagnier i el servei Joves de Sarrià – Sant Gervasi als centres educatius

BINGO MUSICAL
Dijous 27 de juny, de 17.30 a 19 h
Veniu i gaudiu d’un joc que combina la diversió del bingo clàssic amb l’expressió de la cultura musical LGBTI+, amb artistes icòniques i diversos gèneres musicals. Lady Gaga, Queen, Ladilla Rusa, Maio, Mushkaa… Totes les persones hi són benvingudes! Hi haurà premi

ESTIMAR ÉS DE VALENTES: CONCERT I RECITAL POÈTIC
Dijous 27 de juny, de 19 a 20 h
Olza Olzeta i Laura Socaixina formen part de la creació d’aquest espectacle on la poesia i la música s’enllacen en un concert que neix de la tendresa i de la ràbia que comporta reivindicar l’amor des dels marges. No us perdeu aquesta actuació poètica i musical que no us deixarà indiferents!

Inscripcions (totes les activitats són gratuïtes)