L’Espai Bombers Parc de la Prevenció acull l’exposició de pintures "Memòries Incandescents"

Dl, 30/09/2019 - 13:15

Exposició Horta 10. L’exposició forma part dels actes Horta 10 per commemorar els 10 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan.

L’exposició, s'emmarca en els actes de commemoració dels 10 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan homenatja i recorda als 5 bombers morts en acte de servei. La mostra estarà oberta a l'Espai Bombers fins al 3 de novembre.

L’exposició és itinerant i ha passat per diversos municipis de Catalunya. Ara Barcelona acull l’obra “Memòries Incandescents” del fons d’art, Art & Fire que té la Fundació Pau Costa.

La Fundació Pau Costa és una entitat sense ànim de lucre enfocada a la prevenció i gestió de focs i grans emergències amb vocació de divulgar coneixements i sensibilitzar la població. És un mitjà per facilitar la connexió entre la comunitat de focs forestals connectant a serveis d’emergències, gestors de territori, societat, investigadors, sectors públics i privats i legisladors.

Art & Fire és el fons d’art de la Fundació Pau Costa. Va néixer de la necessitat de transmetre els valors i el coneixement sobre els incendis forestals a través de l’art com a mitjà d’expressió.

Art & Fire té una col·lecció d’obres de dibuixants, il·lustradors, pintors i creadors gràfics de tot el món. En aquesta ocasió l’autor de les obres exposades a l’Espai Bombers és Josep Serra i Tarragón (1970), metge de professió i artista. Arran del documental “El gran silenci”, emès per TV3 l’any 2015, Serra va crear l’obra “Memòries Incandecents”,  en record i homenatge al Ramon, al Jordi, al Pau, al David i al Jaume, bombers caiguts en acte de servei a l’incendi d’Horta de Sant Joan, ara fa una dècada i alhora contribuir amb les seves pintures a la conscienciació de la societat envers el coneixement dels incendis forestals.

Per a més informació:

www.horta10.com

www.paucostafoundation.org