Esports | Institut Barcelona Esports
 • Comencen les obres de la pista esportiva del Campillo de la Virgen

  Dilluns 23 es van iniciar les obres de la pista esportiva del Campillo de la Virgen i l’adequació del seu entorn, al barri de Torre Baró al districte de Nou Barris. Tot i això, la fabricació de la coberta metàl·lica ja han començat i es preveu la seva col·locació al terreny al mes de febrer. Aquest projecte forma part del Pla de Barris de la Zona Nord. 

  El projecte forma part del Pla de Barris de la Zona Nord. La nova pista de formigó comptarà amb grades prefabricades, nous vestidors i una millora en l’accessibilitat a l’espai.

  Més informació

 • Barcelona reconeix Encarna Hernández amb la Medalla d’or al Mèrit esportiu

  El Consell Plenari ha aprovat per unanimitat, l’atorgament de la Medalla d’or al Mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona a la Sra. Encarna Hernández Ruiz com a pionera del món del bàsquet, sent jugadora, entrenadora i àrbitra fins a la seva retirada.

  Aquesta medalla és un reconeixement a una figura històrica i exemplar en l’esport femení a tot Espanya. El seu llegat i carrera professional és un exemple per al moviment feminista i de la societat en general, en la lluita per la igualtat real entre homes i dones. Va ser guanyadora del Premi Dona i Esport l'any 2017.

  Més informació

 • “Dones que mouen l’esport”: Vicky Pieniazeck, la veu de les curses

  La segona protagonista de la sèrie de reportatges “Dones que mouen l’esport” és la Vicky Pieniazeck (França, 1957), la veu de la qual fa anys que ens acompanya, informa, anima i emociona, a les curses pels carrers de Barcelona. 

  Pieniazeck és, entre d’altres, speaker de la Zurich Marató de Barcelona, l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, i el Barcelona Triathlon by Santander, una feina que, com ella explica, li va arribar de casualitat: “Vaig donar un cop de mà a una marató de Mallorca, i arran d’això, de mica en mica, vaig anar fent més proves, fins que es va convertir en la meva professió”.

  Més informació

 • Barcelona pot reobrir instal·lacions esportives i piscines amb restriccions d’aforaments

  Des d’aquest 23 de novembre, Barcelona pot reobrir equipaments i instal·lacions esportives, i piscines, tant cobertes com descobertes, amb restriccions d’aforaments, d’acord amb el que estableix el pla de desescalada de les mesures de restricció i mobilitat establertes per la Generalitat de Catalunya.

  El pla consta de quatre fases, de quinze dies cada una, les quals s’aniran desplegant al llarg de dos mesos. Les fases podran ser revisades i reavaluades en funció dels resultats i l’evolució de la pandèmia. L’objectiu final d’aquest pla és recuperar, de manera progressiva i controlada, l’activitat ciutadana normalitzada.

  Més informació

 •  “Dones que mouen l’esport”, nou cicle de reportatges

  Des de l’Institut Barcelona Esports encetem una sèrie de reportatges sobre dones esportistes destacades en les seves especialitats. L’objectiu és visibilitzar el paper de la dona en el món de l’esport i l’activitat física, i fer un pas més cap a la paritat de gènere. El cicle servirà com a preàmbul de la 13a edició del Premi Dona i Esport.

  La primera protagonista de la sèrie “Dones que mouen l’esport” és la Neus Santamaría (Barcelona, 1996). El passat 30 d’octubre, la Neus es va convertir en la primera dona directora de competició de l’Euroformula Open, en una carrera disputada al Circuit de Barcelona – Catalunya.

  Més informació

 • BCN Esports amb la infància

  Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Infància, una jornada que busca conscienciar a la població mundial sobre la situació dels nens i nenes més desfavorits i defendre els drets de la infància a tots els països.

  Barcelona és una ciutat que estima l’esport i que sempre s’ha posicionat al costat de l’esport infantil. Impulsem una política esportiva de proximitat, amb l’esport com a eina per a l’educació, la salut, la formació, la transmissió de valors positius, la inclusió i la millora de la cohesió social, amb un accés universal a la pràctica esportiva.

Actualitat

‘Activitat física, moviment i gent gran’, nova sessió formativa de Barcelona Esport Inclou 

dv., 27/11/2020 - 14:03

Esport Inclou. El proper 2 de desembre se celebrarà una nova sessió formativa del programa Barcelona Esport Inclou, de 17.00 a 19.00 hores i en format online.

“Dones que mouen l’esport”: Vicky Pieniazeck, la veu de les curses

dv., 27/11/2020 - 10:04

Dona i Esport. La Vicky Pieniazeck és l’speaker de la Zurich Marató de Barcelona i l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, entre d’altres.

Barcelona pot reobrir instal·lacions esportives i piscines amb restriccions d’aforaments

dl., 23/11/2020 - 08:00

Ciutat. A partir d'aquest dilluns, 23 de novembre, Barcelona podrà reobrir equipaments i instal·lacions esportives, i piscines, tant cobertes com descobertes, amb restriccions d’aforaments.

 “Dones que mouen l’esport”, nou cicle de reportatges

dv., 20/11/2020 - 12:00

Dona i Esport. Encetem una sèrie de reportatges sobre dones vinculades al món de l’esport i l’activitat física. La primera és la Neus Santamaría, directora de competició de l’Euroformula Open

Llegir més

Accés universal a la pràctica esportiva

Accés universal a la pràctica esportiva és garantir que cap persona, per motius socials, econòmics, de capacitats físiques o psicològiques, d'edat... es quedi sense poder practicar esport a la ciutat.