Esports | Institut Barcelona Esports
 • Èxit de participació en el 1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats

  Durant dos dies, l’INEFC de Barcelona ha estat l’escenari d’aquest 1r Congrés de l’Esport en el qual s’ha debatut sobre els models d’esports a les ciutats i quines han de ser les claus del futur que cal abordar.

  Durant els dos dies hi han participat uns 600 congressistes i més de 60 ponents d’arreu del món i experts en matèria esportiva, que han posat sobre tot allò relacionat amb l’esport a les ciutats. Equipaments esportius, governança, espai públic, ciutats actives i grans esdeveniments han estat els grans eixos de debat del Congrés.

  També s’han abordat temes com el gènere i l’esport, el joc, l’envelliment actiu, els joves i la inclusió social i la diversitat en l’esport. Tot un conjunt de mirades imprescindibles que han posat punt i final, abans de la cloenda oficial, en aquest 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats.

  Més informació

 • El gran dia de la Zurich Marató de Barcelona

  En aquesta 41a edició de la Zurich Marató de Barcelona vam voler seguir de ben a prop com es viu el gran dia de la marató per part dels milers d'atletes populars que hi participen.

  Ho vam fer seguint el Xavi Giró, un dels 17.500 corredors que van participar en la cursa i que, en el seu cas, era la primera vegada que ho feia. L'èxit va ser rotund i el Xavi, com milers més, va poder amb els 42km i ja té la seva medalla de 'finisher' que guardarà per sempre. I és que la Zurich Marató de Barcelona, no et trenca, et fa immortal!

 • Presentem una nova edició del Barcelona Open Banc Sabadell - 67è Trofeu Conde de Godó

  Aquest dimarts, 12 de març, hem presentat una nova edició d'un dels esdeveniments esportius més importants del calendari de la ciutat, el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó, que enguany arriba a les 67 edicions.

  Consulteu com ha anat la presentació en el nostre perfil de Twitter @bcn_esports.

  Web del torneig

 • Alemu Bekele i Kuftu Tahir fan història a Barcelona

  Aquest 10 de març, gairebé 18.000 esportistes han omplert els carrers de Barcelona d’esport amb motiu de la celebració d’una de les curses més exigents del calendari barceloní, la Zurich Marató de Barcelona.

  Referent a la competició, l’atleta de Bahrain Alemu Bekele s’ha proclamat vencedor a la ciutat comtal amb un magnífic temps de 2:06:04, baixant més d'un minut l'anterior rècord de la prova. Pel que fa la categoria femenina, l’etíop Kuftu Tahir també ha batut el millor registre femení parant el rellotge en un temps final de 2:24:44.

  Més informació

 • Dia de les Dones: l'esport com a eina d'apoderament femení

  Aquest divendres, amb el reconeixement de l’Organització de les Nacions Unides, se celebra el Dia Internacional de les dones, un dia que permet reivindicar els drets de les dones denunciant el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

  Des de l’Institut Barcelona Esports treballem perquè l’esport sigui una eina d’apoderament femení i un espai on les dones tinguin la mateixa presència i oportunitats que els homes i buscar així una justícia de gènere.

  Més informació

  Manifest de Defensa i Igualtat de Gènere a l’Esport

 • La 41a Cursa El Corte Inglés es consolida com la prova més paritària de la ciutat

  El proper 7 d'abril, a les 9:00 hores, se celebra una nova edició de la Cursa d'El Corte Inglés, que enguany estrena nova arribada amb la voluntat de millorar la fluïdesa dels participants al final de la prova.

  La Cursa d'El Corte Inglés es consolida com la prova més paritària del calendari barceloní, on el nombre de dones ha superat el d'homes en els darrers anys. A més, també manté el seu esperit solidari, amb la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia com a entitat associada d'enguany. La cursa, com sempre, segueix sent gratuïta!

  Més informació

  Inscripcions

Actualitat

dl., 03/18/2019 - 16:16

Un any més, l'esport està ben present en les activitats de vacances d'estiu

Estiu. Ja es pot demanar número per al sorteig de les activitats del Campus Olímpia, emmarcades en la campanya d'activitats de vacances d'estiu 2019 'T'estiu molt!'.

dl., 03/18/2019 - 16:32

La Cycling Week Barcelona, a Montjuïc

Bicicleta. El 23 de març, a Montjuïc, no et perdis l'espectacle de proves com l'Eliminator, el Down Urban, el Dual o el 1r Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Trial.

Bicicletada i Festa de la Bici 2019

dl., 03/18/2019 - 16:45

No et perdis la Bicicletada i Festa de la Bicicleta 2019!

Bicicleta. El 24 de març, torna aquest esdeveniment que pretén convertir-se, un any més, en una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania en què es fomenti l'ús de la bicicleta.

dt., 03/12/2019 - 16:21

Compte enrere per al Barcelona Open Banc Sabadell - 67è Trofeu Conde de Godó

Tennis. Rafael Nadal tornarà a ser el gran aspirant a guanyar aquest torneig, sens dubte un dels esdeveniments més rellevants del calendari esportiu de la ciutat.

Premsa

Llegir més

Accés universal a la pràctica esportiva

Accés universal a la pràctica esportiva és garantir que cap persona, per motius socials, econòmics, de capacitats físiques o psicològiques, d'edat... es quedi sense poder practicar esport a la ciutat.