Ens movem

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la col·laboració de l’Institut Barcelona Esports (IBE) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), incorpora el programa ‘Ens Movem’ en el seu objectiu del foment de l’esport com a hàbit de vida saludable. En aquest cas, està destinat especialment a persones grans que pateixen els mals propis del sedentarisme i visiten amb assiduïtat el seu Centre d’Atenció Primària (CAP). A aquests usuaris se’ls hi ofereixen diferents activitats físiques a l’aire lliure amb l’objectiu prioritari de millorar el seu estat de salut, tant a nivell físic com psicològic i social i, conseqüentment, reduir les seves visites als centres mèdics.

ACTIVITATS I BENEFICIS

  • Caminades: Diferents itineraris urbans que permeten conèixer millor la ciutat i especialment el barri.
  • Tai-txí: Moviments suaus i harmònics on es busca la relaxació mitjançant la concentració mental, la respiració i el moviment.
  • Marxa Nòrdica: Caminades amb bastons que permeten que als beneficis habituals de passejar afegeixen la millora del tren superior, la capacitat pulmonar i la flexibilitat.

Les activitats estan especialment destinades a majors de 40 anys, tot i que poden participar persones de qualsevol edat que hi tinguin interès.

Es recomana anar amb roba còmoda, calçat esportiu i una ampolla d’aigua. A més, a l’estiu també és aconsellable portar gorra.

Llegir menys

marxa_nordica.jpg