dl., 11/12/2018 - 11:34

10.000 espectadors vibren amb el Supercross!

Motor. Aquest 17 de novembre s'ha celebrat la vintena edició d’un esdeveniment que al 1990 va marcar una fita en els espectacles indoor de motor!

El passat 6 de novembre es va presentar al Museu Olímpic i de l’Esport el 20è Supercross & Freestyle de Barcelona, un esdeveniment que s’ha celebrat aquest 17 de novembre al Palau Sant Jordi després de 10 anys des l’última edició.

40 pilots de supercròs, enquadrats en tres categories segons la cilindrada (SX1, SX2 i 125cc dos temps) van fer vibrar als més de 10.000 espectadors i espectadores presents al recinte. La llista de la categoria reina l’encapçalaven els pilots dels Estats Units Malcolm Stewart, germà del cinc vegades campió dels EUA, James “Bubba” Stewart i campió de la Costa Est al 2016, i Josh Grant, tota una llegenda al seu país amb 6 victòries i 30 podis als campionats AMA de motocròs i supercròs i vencedor general ahir del Supercross & Freestyle Barcelona desprès de les tres rondes puntuables.

Pel que fa la representació europea, aquesta estava encapçalada pel francès Charles Lefrançois, Simon Mallet -subcampió de l’SX Tour el 2013- i Boris Maillard -subcampió d’Europa de supercròs el 2017-, així com els espanyols Joan Cros, Nil Bussot, Nil Arcarons, Nil Pons, Hugo Arriazu i Francesc Mataró. Malauradament, Jorge Zaragoza, el pilot que va registrar el millor temps en els entrenaments del dissabte, no va poder participar per lesió.

Canviant de categoria, l’espectacle de salts (freestyle), va comptar amb cinc especialistes de primer nivell internacional, començant pel número 1 del món, el francès Tom Pagés, vencedor unànim pels presents ahir al Palau Sant Jordi que van gaudir per primera vegades a la ciutat d’un doble blackflip (dues rotacions completes de 360 graus en un mateix salt). També hi van participar Edgar Torronteras -present a la primera edició del Supercross de Barcelona al 1990, llegenda d’aquest esport i gran ídol local- i Dany Torres, exnúmero 1 mundial.

L’acte va finalitzar amb un carrusel de salts en tàndem, una especialista mai vista a la ciutat posant així el punt i final a un espectacle històric a Barcelona i pel qual entre el 1990 i el 2008 hi van passar les principals figures internacionals. Deu anys després, la història continua.

Share this content