‘Activitat física, moviment i gent gran’, nova sessió formativa de Barcelona Esport Inclou 

dv., 27/11/2020 - 14:03

Esport Inclou. El proper 2 de desembre se celebrarà una nova sessió formativa del programa Barcelona Esport Inclou, de 17.00 a 19.00 hores i en format online.

‘Activitat física, moviment i gent gran’, serà la temàtica que es tractarà durant aquesta jornada que es podrà seguir a través de l’aplicació Zoom, mitjançant un enllaç que es facilitarà un dia abans via correu electrònic, un cop formalitzada la inscripció.

 

Detalls de la sessió

Descripció: curs d’una sessió orientat a donar eines, recursos i coneixements per incloure gent gran (amb i sense discapacitat) en les activitats físiques i/o esportives.

Objectius:

– Aprendre mecanismes per comunicar i acompanyar.

– Crear estratègies per afavorir la seva participació.

– Conèixer l’activitat física relacionada amb la gent gran.

 

Continguts:

Teòrics

– Explicar els trets diferencials de la gent gran i com aquest coneixement ens ajuda a crear estratègies de fidelització.

– Conèixer quines són les raons per començar a fer activitat i així trobar l’activitat més adequada.

– Treballar com fer inclusives les activitats físiques i/o esportives per al col·lectiu de gent gran amb discapacitats.

– Diferenciar el treball en sala de fitnes envers l’activitat grupal.

– Treballar quin és el rol a les sessions. Metodologia i estructura.

– Etapa covid-19: com ajudar en aquests moments?

Pràctics

– Espai on compartir situacions concretes a partir de  l’exposició de casos pràctics reals.

 

Pla de formació Barcelona Esport Inclou

La pràctica de l’activitat fisicoesportiva ajuda a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles que són més vulnerables com a conseqüència d’alguna discapacitat, incidint positivament en aspectes claus com la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat.

Per aquest motiu, és necessari tenir a l’abast un programa com Barcelona Esport Inclou, específicament adreçat a totes aquelles persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual i/o amb algun trastorn mental que viuen a la ciutat de Barcelona. El pla formatiu del programa s’adreça a donar eines, recursos i coneixements al personal tècnic que desenvolupa les seves funcions en aquest àmbit.

Per conèixer més sobre el programa Barcelona Esport Inclou i tots els serveix que ofereix, podeu consultar-ne el seu web en aquest enllaç.

Enllaços recomanats

Share this content