Anna Muzychuk, protagonista en l'11è Premi Dona i Esport

dt., 22/05/2018 - 13:54

Dones. L'any passat, la ucraïnesa va renunciar a revalidar el seu títol mundial d'escacs perquè el campionat tenia lloc a l'Aràbia Saudita, un país on "els drets de la dona es violen a diari", va afirmar.

Anna Muzychuk és una de les millors jugadores d’escacs del món i serà la gran protagonista del l’11a edició del premi Dona i Esport que entrega l’Ajuntament de Barcelona el 24 de maig. I és que a més d’una gran campiona esportiva, Muzychuk s’ha guanyat el reconeixement de la comunitat internacional per les seves idees.

“És trist perdre dos títols mundials, però més trist és perdre la teva dignitat”

L’any passat, la ucraïnesa va decidir no participar en el campionat del món i perdre el seu títol perquè l’esdeveniment tenia lloc a Riad, l’Aràbia Saudita. “Vaig trobar que, allà, els drets de la dona es violen a diari, i vaig arribar a la conclusió que era inacceptable participar en aquelles condicions”. De fet, no estava disposada a que l’obliguéssin a cobrir-se per complet ni a no poder anar a cap lloc acompanyada d’un home.

Aquesta decisió va tenir una repercussió mundial i va ser un cop sobre la taula important a favor dels drets de les dones, especialment en un entorn esportiu. Ara, l’Ajuntament de Barcelona l’ha convidat en el marc de l’11è Premi Dona i Esport.

Partides simultànies a l’Ajuntament

Abans de participar en l’acte d’entrega dels premis, la campiona d’escacs va participar en una exhibició de partides simultànies al Saló de Cròniques de l’Ajuntament.

Share this content