dt., 05/21/2019 - 15:44

Arriba la 46a edició del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó!

Vela. L'esdeveniment se celebrarà entre el 23 i el 26 de maig en aigües barcelonines i congregarà unes 70 embarcacions.

La 46a edició del Trofeu de vela CaixaBank Conde Godó, que organitza el Reial Club Nàutic de Barcelona des de 1974, s’ha presentat aquest matí a les pròpies instal·lacions del club amb inclusives novetats. La competició nàutica se celebrarà entre el 23 i el 26 de maig i congregarà unes 70 embarcacions i prop de 600 regatistes, amb la representació d’11 països.

Participació oberta a més monotips

El Trofeu d’enguany, que compta amb CaixaBank com a patrocinador, convoca els ja tradicionals creuers ORC i els monotips J80, però s’obre a la participació de dues classes més de monotips: els J70 i els Dragón. Per a aquesta última categoria, a més, la competició barcelonina serà Copa d’Espanya.

En aquest sentit, s’espera la participació d’uns 40 creuers, agrupats en les categories ORC 0-1, 2 i 3-4, i una trentena de monotips, entre J80, J70 i Dragón.

Representació internacional

La regata barcelonina, que es tracta d’unes de les més importants del calendari nacional, comptarà amb la representació d’onze països: Alemanya, Dinamarca, França, Gran Bretanya, Itàlia, Polònia, Portugal, Rússia, Suïssa i Uruguai, a més d’Espanya.

Nou circuit de vela

Cal destacar que aquesta regata forma part del nou Circuit Mediterrani de Vela de creuers ORC, organitzat pels reals clubs nàutics de Palma, Barcelona i València, que s’estrena aquest 2019 amb la inclusió de la Sail Racing PalmaVela (8-12 maig), del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó (23-26 maig) i del Trofeu SM La Reina (5-7 juliol).

Rats on Fire: el gran vencedor dels últims anys

Amb nou victòries, de les quals sis són consecutives, l’embarcació Rats on Fire va aconseguir guanyar la darrera edició convertint-se en el segon vaixell que més trofeus Condes de Godó acumula, només superat pel Bribón  – amb 11 victòries. Durant la 46a edició, el Rats on Fire competirà de nou per ser vencedor.

 

 

Share this content