Barcelona celebra l’Eliminator World Cup, el campionat d’Espanya d’Eliminator i el Down Urban Barcelona en la Cycling Week Barcelona

ds., 14/11/2020 - 20:40

Ciutat. La corredora italiana Gaia Tormena i el rider holandès Jeroen van Eck s'han proclemat campions de l’Eliminator World Cup.

Aquest dissabte 14 de novembre, la muntanya de Montjuïc ha acollit la Cycling Week Barcelona. El certamen ha inclòs tres competicions de bicicleta de muntanya de primer nivell: el Down Urban Barcelona, ​​el Campionat d’Espanya d’Eliminator i la Copa del Món d’Eliminator. Tota la jornada s’ha celebrat sense públic per respectar les mesures sanitàries i de seguretat establertes a causa de la crisi sanitària ocasionada per la  pandèmia de la covid-19.

La Cycling Week Barcelona és un dels grans esdeveniment de bicicleta de muntanya de la ciutat. És per això que un any més s’ha apostat per disputar les tres competicions en el marc d’un entorn tan excepcional com és la muntanya de Montjuïc, on els i les millors especialistes del moment han baixat les escales de la muntanya, des de l’Estadi Olímpic Lluís Companys fins a la font màgica.

 

Àlex Marin i Aina Gonzalez guanyen el Down Urban Barcelona

El Down Urban Barcelona ha sigut la prova encarregada d’obrir la jornada. Vuitanta ciclistes vinguts d’arreu del món s’han llençat escales avall en busca de la victòria. En categoria masculina s’ha imposat el ciclista català Àlex Marin amb un temps de 1:09. Per la seva banda, en categoria femenina, la ciclista més ràpida ha esta Aina Gonzalez, amb un temps de 1:27.

 

Gaia Tormena i Jeroen van Eck campions de l’Eliminator World Cup

Un cop finalitzat el Down Urban Barcelona, ha arribat el torn de l’Eliminator, una prova molt nova i espectacular de Cross Country en la qual els corredors i les corredores lluiten de 4 en 4 en un recorregut curt i explosiu.

En primer lloc, s’ha celebrat l’Eliminator World Cup, que també ha aplegat alguns dels i les millors bikers internacionals del moment. En categoria femenina s’ha imposat la ciclista italiana Gaia Tormena. L’han acompanyat al podi l’alemanya Marion Fromberger i la catalana Sara Gay. Pel que fa a la categoria masculina, el guanyador ha sigut l’holandès Jeroen van Eck. En segona posició ha quedat el francès Lorenzo Serres i en tercera posició l’alemany Simon Gegenheimer.

 

Sara Gay i Ignasi Jorba campions d’Espanya d’Eliminator

Finalment, el dia ha acabat amb el campionat d’Espanya d’Eliminator. Els i les millors riders nacionals s’han encarregat de tancar un dissabte ple d’esport i emocions a Barcelona. En categoria femenina Sara Gay s’ha proclamat campiona, mentre que en categoria masculina s’ha imposat Ignasi Jorba. El podi femení l’han completat Sara Méndez i Noemí Moreno, i el masculí Xavier Ariza i Jorge Punzon.

Share this content