Consulta les novetats que presenta el sector esportiu a Barcelona!

dg., 28/02/2021 - 20:30

Ciutat. Les noves mesures anunciades pel PROCICAT estaran vigents, com a mínim, fins al 8 de març.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat canvis en les mesures orientades a contenir la propagació de la covid-19, que entren en funcionament aquest dilluns 1 de març. Aquestes novetats complimentaran les restriccions que ja s’estan duent a terme des del passat 7 de gener, i que afecten i condicionen el sector esportiu de la ciutat de Barcelona.

Les principals novetats d’aquestes noves mesures dictades pel PROCICAT que afecten el sector esportiu són l’augment de l’aforament de les piscines cobertes, que passa del 30% al 50%; i l’ampliació de les activitats grupals en espais interiors que acreditan ventilació adequada, sempre mantenint l’aforament del 30%. Aquestes mesures estaran en vigor fins, com a mínim, el 8 de març.

Aquesta novetat, juntament amb el seguit de restriccions que ja s’estan duent a terme des del passat 7 de gener, fan que la situació del sector esportiu a Barcelona quedi de la següent manera:

– Obertura dels equipaments esportius, pavellons, gimnasos, i instal·lacions esportives en espais tancats, amb un 30% d’aforament, ús obligatori de mascareta, cita prèvia i vestidors tancats. Aquesta limitació no afecta les activitats esportives federades, que poden entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses sempre amb subjecció al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, aplicant totes les mesures establertes als protocols COVID-19 de les federacions esportives corresponents i evitant qualsevol tipus d’aglomeració d’esportistes.

– Les piscines cobertes poden obrir amb un 50% de l’aforament. Els usuaris i usuàries poden disposaran dels vestidors.

– Es mantenen obertes les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb un 50% d’aforament, així com les piscines a l’aire lliure, també al 50% d’aforament.

– Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats, incloent-hi pistes i camps d’esports públics a l’aire lliure.

– Represa de les competicions que donen accés a categories d’àmbit estatal, podent saltar-se la limitació comarcal per anar als entrenaments o competicions d’aquestes categories.

– Es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals per dins de la comarca de residència i entre municipis limítrofs pertanyents a diferents comarques.

– S’equipara l’esport federat i els consells esportius. Podran entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. L’esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l’esport escolar no pot competir.

– Es reprenen les activitats no reglades i d’esport escolar per a joves a partir de l’educació secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

Què cal saber?

A continuació us deixem un seguit de puntualitzacions relacionades amb la pràctica esportiva durant aquest període. Vegeu-les:

– Instal·lacions esportives:
Les instal·lacions esportives podran romandre obertes al públic des de les 06.00 hores a les 21.00 hores. Com a excepció, podran romandre obertes les instal·lacions esportives que acullin els esportistes amb consideració de professionals o que participin en competicions professionalitzades, estatals i internacionals, així com els esportistes que tenen la qualificació d’Alt Nivell i/o d’Alt Rendiment.

– Piscines cobertes:
Es podrà fer ús dels vestidors, sempre que es garanteixi la distància interpersonal de 2,5 m² a l’espai de vestidors i dutxes, únicament pels usuaris i usuàries que practiquin l’activitat aquàtica. Les zones d’aigües o espais ludicotermals inclosos a la mateixa instal·lació hauran de romandre tancats.

– Competicions:
En qualsevol cas, les competicions autoritzades hauran de celebrar-se sense públic.

– Pràctica esportiva a l’aire lliure (aclariment):
Per a la pràctica esportiva en instal·lacions descobertes no serà necessari l’ús de la mascareta i s’haurà de garantir el distanciament entre practicants. Per extensió, cal entendre que la pràctica d’activitat esportiva a l’aire lliure també comprèn aquelles activitats o pràctiques vinculades a l’activitat física (per exemple, senderisme), incloent-hi les nàutiques i les aèries.

– Confinament nocturn:
Poden desenvolupar activitat esportiva o desplaçar-se durant els horaris de confinament nocturn els/les esportistes professionals o aquells/es que entrenin o participin en competicions professionalitzades de caràcter estatal, internacional o professional. Al mateix temps, les instal·lacions esportives podran romandre obertes més enllà de l’horari de confinament nocturn quan acullin entrenaments o competicions d’esportistes professionals i de competicions estatals i internacionals.

Share this content