Barcelona presenta el Pla ‘L’escola fa esport a la ciutat’ per al curs 2020-2021

dj., 03/09/2020 - 12:51

Aquest matí l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha presentat el Pla "L’escola fa esport a la ciutat", d’esport escolar en horari lectiu, per al curs 2020-2021.

Aquest matí l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha presentat el Pla “L’escola fa esport a la ciutat”, d’esport escolar en horari lectiu, per al curs 2020-2021. Durant l’acte, s’ha parlat dels programes per aquest nou curs, les activitats a recuperar de l’anterior i les mesures a adoptar degut a la situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia.

Les inscripcions a les activitats del programa s’obriran el dimarts 8 de setembre a les 9h, per infantil i primària, i a les 12h, per secundària, batxillerat  i educació especial, i es tancaran el dimecres 16 de setembre a les 15h. Qualsevol centre educatiu de la ciutat podrà inscriure-s’hi accedint al web del Consell d’Innovació Pedagògica.

Es tracta d’un programa d’esport escolar en horari lectiu que fa més de 30 anys que posa a l’abast del professorat un ampli ventall de propostes d’esport educatiu per reforçar el treball d’educació física i d’altres matèries escolars i vincular-lo a les entitats esportives de la ciutat.

El programa de cada modalitat està dissenyat per a una edat concreta d’educació infantil, primària o secundària, per apropar els espais especialitzats de la nostra ciutat a l’alumnat i per donar a conèixer esports poc coneguts, aprofitant el seu potencial educatiu per aconseguir que l’esport i l’activitat física siguin part fonamental de la vida dels ciutadans i ciutadanes del futur.

En tots els casos, cadascuna de les activitats esportives seguiran les mesures de seguretat i sanitàries i els protocols de participació en cada cas, com la higiene de mans prèvia i durant la sessió, horaris d’arribada i sortida diferenciats per grup, manteniment dels grups classe distanciats en tot moment, zones d’espera individuals marcades per cada grup o l’ús de la mascareta sempre que sigui possible.

Els programes van adreçats tant al professorat, com a l’alumnat:

  • Programes pel professorat: Jornades de formació  L’esport fa escola!, material didàctic, préstec de material esportiu i programes sense activitat final.

 

  • Programes per a l’alumnat: Activitats aquàtiques, activitats atlètiques, esports amb l’adversari, esports amb implement o pilota, esports combinats, esports d’hivern, esports de mar, esports de roda petita, expressió corporal, habilitats motrius, salut i accions per l’educació física.

 

A causa de la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia, s’han preparat programes específics adaptats a les possibilitats organitzatives tant per al professorat com els que van dirigits a l’alumnat.

Share this content