Barcelona reconeix la Federació Catalana de Natació amb la Medalla d’or al Mèrit esportiu

dv., 26/03/2021 - 13:00

La Federació Catalana de Natació, fundada el 25 de febrer de 1921 gràcies a clubs històrics com el Club Natació Barcelona, el Club Natació Atlètic, el Club Natació Sabadell i el Club Natació Mataró.

Aquest divendres el Plenari del Consell Municipal ha reconegut la Federació Catalana de Natació amb la Medalla d’or al Mèrit esportiu per la seva tasca de promoció de la natació en totes les seves modalitats (natació, aigües obertes, natació artística, salts i waterpolo) que s’ha dut a terme al llarg dels 100 anys d’història que l’avalen.

Tanmateix, per l’atorgament de la Medalla d’or al Mèrit esportiu, s’han considerat els èxits esportius aconseguits així com la contribució a la projecció de la ciutat amb la celebració de grans esdeveniments nacionals, europeus i mundials.

 

Una entitat molt vinculada a Barcelona

La Federació Catalana de Natació, fundada el 25 de febrer de 1921 gràcies a clubs històrics com el Club Natació Barcelona, el Club Natació Atlètic, el Club Natació Sabadell i el Club Natació Mataró, ha estat molt arrelada a la ciutat comtal.  Barcelona té una gran relació amb el món de la natació i al llarg de més de cent anys ha vist néixer un gran nombre de clubs. A més, ha desenvolupat noves i modernes instal·lacions esportives, amb grans fites esportives de la natació catalana de totes les disciplines, que han aconseguit medalles mundials i europees. Tanmateix, ha estat seu de grans esdeveniments com els Jocs Olímpics del ’92, els Campionats del món de natació del 2013 o els Campionats Europeus de Waterpolo del 2018.

La Federació Catalana de Natació compta amb 128 clubs i gairebé 17.000 llicències, dels quals 21 clubs de natació (dos d’ells centenaris) pertanyen a Barcelona, amb més de 3.000 llicències federatives; fet que posa de manifest el vincle que hi ha entre la Federació Catalana de Natació i la ciutat.

La constitució de la Federació Catalana de Natació, per tant, va impulsar de manera important el món de la natació perquè la seva funció és acollir als clubs federats i, aquests, han generat les condicions per desenvolupar grans esportistes d’alt nivell a Barcelona i a Catalunya.

Enllaços recomanats

Share this content