dc., 09/12/2018 - 15:50

Celebra els 40 anys d'esport popular a la Cursa de la Mercè!

Curses. Està previst que pugi l'assistència respecte l'any passat i que més de 12.000 persones gaudeixin d'aquesta gran festa esportiva ciutadana.

Enguany la Cursa de la Mercè arriba a la seva 40a edició i ho fa amb el clàssic recorregut de 10 quilòmetres que passa per alguns dels punts més emblemàtics de la capital catalana (veure imatge).

40 anys de curses populars a Barcelona

La cursa de la ciutat arriba a la seva 40a edició, com ja ha passat amb altres curses que han assolit la quarantena aquest any, testimoni de com s’ha anat consolidant l’esport popular a Barcelona. Va ser a finals de la dècada dels 70 quan la recuperació de les institucions democràtiques va afavorir que la gent sortís al carrer a córrer i es van començar a crear aquestes curses populars.

El 24 de setembre de 1979 es va celebrar la primera Cursa de la Mercè a Barcelona, i el mateix any van néixer també la Cursa de Sant Antoni, la d’El Corte Inglés i la Jean Bouin Open.

La festa dels 40 anys

Amb motiu de la celebració d’una data tan especial, hi haurà diverses activitats commemoratives al moment de la sortida de la cursa, com el llançament de 40 globus gegants, un espectacle de castellers de la Colla Jove de Barcelona i un altre de batucada a càrrec de Ku Kum Ku, que també acompanyaran la sortida dels corredors a ritme de timbal.

Fira del Corredor

A la Fira del Corredor, ubicada en la Cúpula del Centre Comercial Las Arenas (pl. d’Espanya), es podrà visitar l’estand municipal commemoratiu d’aquests ’40 anys d’esport popular a Barcelona’, els dies 14  i 15 de setembre (de 10 a  20h).

Els corredors i corredores que participin a la Cursa de la Mercè hauran d’anar a recollir el seu dorsal i la seva samarreta (veure imatge) a la Fira del corredor. Allà se’ls obsequiarà amb una bossa commemorativa dels ’40 anys d’esport popular’ i, a més, podran obtenir un bitllet senzill gratuït d’anada i tornada de rodalies.

Roda de premsa

El dimecres 12 de setembre el Museu Olímpic i de l’Esport ha estat l’escenari de la presentació de la nova edició de la Cursa de la Mercè. Els ponents de l’acte han estat la comissionada d’Esports, la Marta Carranza; el director de la Cursa, el José Luís Blanco; i president de la Federació Catalana d’Atletisme, el Joan Villuendas. A més, Rafa Nogueras, guanyador de l’edició de 1982, ha explicat la seva experiència en les diverses edicions en què ha participat.

La comissionada s’ha mostrat entusiasmada per celebrar l’aniversari de la “cursa de la ciutat” com a respresentant institucional i com a corredora i ha destacat tres aspectes de la Cursa de la Mercè. En primer lloc, el seu atractiu, pel recorregut, per ser la cursa de la ciutat i per estar emmarcada en les Festes de la Mercè. En segon lloc, per ser una de les curses més multitudinàries de la ciutat. I, en tercer lloc, pel seu caràcter solidari.

La cursa més solidària

Enguany es consolida com la prova atlètica solidària per excel•lència ja que el cost de les inscripcions es destinarà íntegrament a les dotacions dels Premis Córrer per Compromís.

L’esport inclusiu també té un paper important amb la cursa adaptada de dos quilòmetres per a atletes amb discapacitat intel•lectual o amb mobilitat reduïda.

Per últim, com cada any, La Vanguardia atorgarà un trofeu al corredor i a la corredora de més edat que passin per la línia de meta i se’ls obsequiarà amb un àpat per a dues persones al Restaurant 7Portes!

Més de 12.000 participants

Es preveu que es superi la xifra de 12.000 participants que van omplir el carrers de Barcelona l’any passat. A més, el tant per cent de dones que participaran a la Cursa de la Mercè també es manté amb una participació del 30,5%. Quant als professionals, destaca la presència de Mourad El Bannouri, campió i ‘recordman’ de la cursa, entre molts altres atletes.

Share this content