Circuits esportius a l'aire lliure per millorar la condició física

dg., 02/10/2016 - 08:01

Circuits. Aquest estiu aprofiteu l'ocasió i gaudiu dels circuits gimnàstics i lúdics a l'aire lliure que hi ha repartits per la ciutat.

Fer esport és una activitat molt recomanable a qualsevol edat pels múltiples beneficis que aporta. Està demostrat que una pràctica regular i sistemàtica d’exercici físic ajuda a adquirir una bona salut física i uns hàbits indispensables per trobar-se bé i millorar la qualitat de vida. Per aquest motiu, és indispensable posar a l’abast de tothom espais que orientin cap a una vida activa perquè la pràctica esportiva es converteixi en un hàbit més per a la majoria de la població.

Aquest és, doncs, l’objectiu dels circuits gimnàstics i lúdics a l’aire lliure, instal·lacions específiques d’aparells per fer exercici físic que estan distribuïdes per diversos punts de la ciutat. Són un servei d’accés lliure i gratuït que ofereix l’oportunitat de fer esport a tothom i en qualsevol moment del dia.

Aquests circuits consisteixen en unes instal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física, i doten els usuaris d’autonomia per dissenyar les seves pròpies rutines d’exercicis. Els circuits estan dissenyats perquè totes les persones, d’edats ben diverses, els puguin utilitzar. Es recomana fer-los servir amb roba còmoda i calçat esportiu.

Quins elements ofereixen?

El conjunt d’elements inclou bancs d’abdominals, barres de flexions, barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l’agilitat i l’equilibri. Aquests circuits estan instal·lats en diferents parcs, jardins i places dels districtes de la ciutat.

Els espais on hi ha instal·lats aquests aparells de condicionament físic són els següents:

Espigó del Gas (Ciutat Vella)

Jardins d’Enriqueta Sèculi (l’Eixample)

Jardins de Càndida Pérez (l’Eixample)

Parc de la Unitat (Horta-Guinardó)

Parc de Can Rigal (les Corts) Via Favència, 348 (Nou Barris)

Plaça dels Eucaliptus (Nou Barris)

Platja del Bogatell (Sant Martí)

Rambla de Prim, 250 (Sant Martí)

Platja de la Nova Icària (Sant Martí)

Platja de la Nova Mar Bella (Sant Martí)

Parc de la Navàs (Sants-Montjuïc)

Baixa el PDF

Share this content