David Escudé assisteix a l’acte de cloenda de l’11a edició del BCN Sports Film Festival

dv., 22/01/2021 - 16:42

BCN Sports Film Festival. L’11a edició del BCN Sports Film Festival abaixa el teló després d’una setmana plena d’emocions, esport i cinema

El certamen, que té lloc del 18 al 24 de gener, ha celebrat una cerimònia de cloenda el dissabte 23 de gener a les 19.00 hores al Museu Olímpic i de l’Esport, que ha comptat amb la presència del regidor d’Esports, David Escudé.

Durant la cerimònia  s’han donat a conèixer  les obres guanyadores d’aquesta 11a edició del BCN Sports Film Festival. Els films premiats han estat seleccionats per unanimitat pels membres del jurat integrat per Thea Marti, Mayuko Fujiki, Dolors Aixalà, Ramon Alaró i Santiago Siquier.

El regidor d’Esports David Escudé, ha estat l’encarregat de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 11th edition del BCN Sports Film a Shakhmaty / Chess, curtmetratge d’animació dirigit per Alexey Pochivalov i produït per Boris Mashkovtsev (Soyuzmultfilm film studio).

El premi especial del jurat ha estat per Balón F.C. (Espanya 2019), dirigida i produïda per Raúl San Román.

En aquesta edició, el jurat també ha atorgat tres mencions especials:

– Ijrain Maradona / Maradona’s legs (Italià 2019), de Firas Khoury i produïda per Zorana Musikic i May Odeh (schaf oder scharf film, Odeh Films).
– Outcast (Rússia, 2017), dirigida per Yury Sysoev i produïda per Yury Sysoev i Alexey Fursenko (Amarant pictures).
– Safety (França, 2019), de Fabrice Joubert i produïda per Samuel François-Steininger i Fabrice Joubert (Easter Moon Films).

 

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que aquest any s’han entregat a:

– Premi a la millor producció catalana: Inside Me (Catalunya, 2018), dirigida per Miquel Soler i produïda Victor Lecha (Abstract Films).
– Premi a la millor producció documental: Dima’s Game (Canadà, 2020), dirigida i produïda per Oussayma Canbarieh (Symage Media).
– Premi a la millor pel·lícula de ficció: 40 Tableros / 40 Boards (Argentina, 2020), d’Alfonso Gastiaburo. Una producció d’Ana Taleb (Cinespuma).
– Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – ÁLVARO BULTÓ: The Thrive (Alemanya, 2019), de Ole Diebold. Una producció de Nicolas Prien.
– Premi a la millor pel·lícula d’animació: Le dernier jour d’automne / The last day of autumn (Suïssa, 2019), dirigida per Marjolaine Perreten i produïda per Nicolás Bourle (Nadasdy Film, La Boîte.
– Premi esport com a eina de cooperació: El nadador / The swimmer (Espanya, 2018), dirigida per Pablo Barce i produïda per César Martínez i Antonio Hens (Dexiderius producciones, S.L. i Malas compañías PC S.L.).
– Premi Stay – Home: A Sky movie (Espanya, 2020), dirigida i produïda per Philipp Klein.

 

Durant l’acte de clausura també s’ha retut homenatge a Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica en l’última dècada i l’artífex, entre molts altres projectes, d’instaurar el BCN Sports Film Festival, Festival Internacional de cinema i televisió esportiva de Barcelona.

L’acte de cloenda s’ha desenvolupat seguint les mesures higièniques i els protocols de seguretat establerts.

 

Sessió especial dels premiats

L’11a edició del BCN Sports Film Festival s’està realitzant de manera presencial i virtual, adaptant-se així, a les mesures de seguretat i prevenció orientades a controlar la propagació de la covid-19. Totes les sessions virtuals del festival estaran  disponibles fins al 24 de gener a través de la plataforma FESTHOME. A més, el dia 23, després de conèixer la decisió del jurat, s’inclourà una nova sessió que només estarà activa el dia 24 de gener i que contemplarà tots els films premiats  de la present edició.

El Festival 

La Fundació Barcelona Olímpica, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de la FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), organitzen l’onzena edició del BCN Sports Film – 11th BARCELONA INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, la qual forma part del WORLD FICTS CHALLENGE – 2020.

Un dels principals objectius del BCN Sports Film 2020 és apropar el món audiovisual sobre temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema, productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives un espai de diàleg que faciliti l’apropament i la reflexió entre els professionals del sector.

Enllaços recomanats

Share this content