David Escudé assisteix en l’acte de presentació del centenari de la Federació Catalana de Natació

dt., 19/01/2021 - 14:51

Natació. La presentació ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i s'ha emès virtualment via zoom.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha participat aquest 20 de gener, en l’acte de presentació del centenari de la Federació Catalana de Natació (FCN), que ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La presentació  s’ha emès virtualment via zoom i ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán i de diversos representants institucionals i de patrocini. També hi han participat esportistes rellevants de la natació catalana com la Gemma Mengual, el Daniel López Pinedo, la Maica Garcia i la Jessica Vall.

La presentació s’ha desenvolupat seguint les mesures higièniques i els protocols de seguretat establerts, i s’ha pogut seguir a través del perfil de Twitter de BCN Esports, amb un relat immediat dels aspectes més rellevants de l’acte.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha donat les gràcies a la Federació Catalana de Natació per la seva feina: “La Federació Catalana de Natació és una de les grans federacions del país. Esperem que d’aquí a uns mesos, els esports aquàtics tornin a ser els abanderats de l’esport de casa nostra en els Jocs de Tòquio“.

ENTRE TOTS I TOTES, 100 anys

L’acte també ha servit per presentar la campanya del centenari: “ENTRE TOTS i TOTES, 100 anys”. L’objectiu és rememorar aquests cent anys de la Federació mitjançant 100 moments que ajudin a explicar la història de la FCN i la gent que els ha fet possible. Al llarg de l’any s’aniran publicant al web de la Federació i les seves xarxes socials cadascuna de les 100 efemèrides, acompanyades de les cares dels protagonistes que les han aconseguit.

Cent anys d’esports aquàtics

El 25 de febrer del 1921 en una sala del “Centre de Dependents” de Barcelona es va constituir la Federació Catalana de Natació, que va comptar amb diversos clubs barcelonins entre els seus fundadors: el Club Natació Barcelona, el Club Natació Atlètic, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, i el Club de Mar. Els altres clubs fundadors van ser el Club Natació Sabadell, el Club Natació Mataró, el Club Natació Pop de Badalona, i el Centre d’Esports de Lleida. Cent anys després, la Federació Catalana de Natació compta amb 128 clubs i gairebé 17.000 llicències.

En aquests cent anys, l’esport barceloní ha tingut una relació més que estreta amb aquest tipus d’esports, sobretot amb la natació i el waterpolo, i Barcelona ha estat seu de grans esdeveniments com els Jocs Olímpics del ’92, els Campionats del món de natació del 2013 o els Campionats Europeus de Waterpolo del 2018. A més, Barcelona disposa de 21 clubs de natació a la ciutat, dos d’ells centenaris, i més de 3.000 llicències federatives.

 

Share this content