Barcelona celebra el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació artística

dt., 08/06/2021 - 14:28

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació artística se celebra aquesta setmana, del 10 al 13 de juny, a la Piscina Sant Jordi.

La ciutat de Barcelona acull del 10 al 13 de juny el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació artística, que és, també, superfinal de les World Series i preolímpic per als JJOO de Tokyo 2021.

El passat dimarts 8 de juny, el regidor d’Esports David Escudé va presentar la competició acompanyat del president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, la presidenta  de la Comissió de Natació Artística de la FINA, Lisa Schott, així com d’altres representants institucionals i esportius de la ciutat. També hi van assistir les nedadores de l’equip espanyol de natació artística, Txell Mas, capitana, i Abril Conesa, així com la segona entrenadora de l’equip, Judit Requena.

Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació artística

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació artística està organitzat en col·laboració amb Federació Catalana de Natació i la Real Federación Española de Natación. És la primera vegada que se celebra un esdeveniment internacional de natació artística com aquest a Barcelona.

És una competició sense precedents on competeixen els millors equips del món i es lluita pel bitllet olímpic en equip, on hi ha tres places en joc. Espanya, Itàlia, França, USA, Grècia, Israel i Hongria, participen en la competició d’equips i, d’entre ells, només tres poden anar als JJOO de Tokyo 2021.

La competició es disputa a porta tancada, ja que així ho marquen els protocols de les Federacions Internacionals, tot i que es pot veure en directe tant per Esport 3 com per Teledeporte.

Segons paraules de David Escudé, regidor d’Esports ha afirmat: “Barcelona és una ciutat esportiva que, una vegada més, acull un esdeveniment esportiu de talla internacional com és el TICB de natació artística, que enguany, a més, serà preolímpic per als propers JJOO. Ens omple de satisfacció veure com els esforços realitzats per la recuperació i normalització de la pràctica esportiva a la ciutat continuen donant fruits”.

La Federació Catalana de Natació, de la mà del seu president, Enric Bertrán, ha dit referent a aquesta competició que: “és un gran honor poder ser la seu i organitzar aquest gran esdeveniment esportiu. És la primera vegada a la nostra història que organitzarem un preolímpic i estem emocionats que això passi en aquest any històric del nostre centenari “.

 

Enllaços recomanats

Share this content