De l’eufòria de Barcelona ’92 a l’horror de la guerra dels Balcans

dl., 19/06/2017 - 09:09

Llibres. 'Amics per sempre', el llibre de Lluís-Anton Baulenas, ens explica de forma irònica com es van viure aquests dos grans esdeveniments que van ser tant diferents.

Enmig de la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92, s’ha publicat una interessant novel·la que, ambientada en l’estiu del 1992, ens explica els dos grans fets que van passar a Europa, els Jocs i la Guerra dels Balcans.

La novel·la és de Lluís-Anton Baulenas i explica la història d’en Ferran, un personatge que, després de viure l’horror de la guerra dels Balcans per atzar, torna a Barcelona en plena efervescència olímpica. L’eufòria de la ciutat contrasta amb la crisi personal del protagonista, un contrast que acompanya durant tot el llibre i que serveix a l’autor per dotar la novel·la d’una crítica social i política punyent.

En l’any del seu 25è aniversari, Baulenas ens fa viatjar en el temps i reviure moments que molts guardem de manera molt especial a la memòria. La novel·la situa la seva acció principal a Barcelona, una ciutat que l’autor retrata amb tots els seus clarobscurs; però part de la trama també passa en algunes de les subseus olímpiques del 92, com ara la Seu d’Urgell, que va acollir les proves de piragüisme; Banyoles, que va ser subseu de la competició de rem, i Vic, que va acollir competicions d’hoquei sobre patins i hípica.

 

Enllaços recomanats

Share this content