dt., 11/06/2018 - 18:24

Deu anys més tard, torna el Supercross!

Motor. El pròxim 17 de novembre se celebrarà la vintena edició d’un esdeveniment que al 1990 va marcar una fita en els espectacles indoor de motor!

Aquest dimarts, 6 de novembre es va presentar al Museu Olímpic i de l’Esport el 20è Supercross & Freestyle de Barcelona, que se celebrarà el proper 17 de novembre al Palau Sant Jordi després de 10 anys des l’última edició.

40 pilots de supercròs seran a la pista del Palau Sant Jordi enquadrats en tres categories: SX1 (450cc), SX2 (250cc) i 125cc dos temps. La llista de la categoria reina l’encapçalen els pilots dels Estats Units Malcolm Stewart -germà del cinc vegades campió dels EUA, James “Bubba” Stewart, i campió de la Costa Est al 2016- i Josh Grant, tota una llegenda al seu país amb 6 victòries i 30 podis als campionats AMA de motocròs i supercròs. La representació europea també será de gran nivell amb els francesos Simon Mallet -subcampió de l’SX Tour el 2013- i Boris Maillard -subcampió d’Europa de supercròs el 2017-, el belga Jens Getteman -doble campió alemany de motocròs 2018 en MX Open i MX2- i els espanyols Joan Cros, Nil Bussot, Nil Arcarons o Francesc Mataró(categoria SX1), a banda de Jorge Zaragoza, Nil Pons i Hugo Arriazu (categoria SX2).

L’espectacle de salts (freestyle motocròs) comptarà amb cinc especialistes de primer nivell internacional, començant pel número 1 del món, el francès Tom Pagés, que ve de guanyar la medalla d’or en freestyle i la medalla de plata al millor salt als X-Games d’Austràlia. El pilot, resident a les comarques gironines, ha revolucionat el freestyle en els darrers anys mitjançant la incorporació de “trucs” (salts) increïbles, com l’Alley-oop Flair -amb rotació de 540 graus-, o l’impressionant Bike Flip, amb rotació de 360 graus…només de la moto. Dos dels millors pilots espanyols d’aquesta disciplina, Edgar Torronteras -present a la primera edició del Supercross de Barcelona al 1990, llegenda d’aquest esport i gran ídol local- i Dany Torres -exnúmero 1 mundial- lluitaran amb l’astre francès per tal d’endur-se el favor del públic. Les exhibicions de freestyle disposaran tres rampes, algunes de les quals es dedicaran exclusivament a l’execució de salts d’especial dificultat, com ara el Doble Backflip (dues rotacions completes de 360 graus en un mateix salt),

L’espectacle, organitzat per RPM-MKTG amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, començarà a les sis de la tarda i alternarà les finals de cada categoria (3 finals de SX1, 2 finals de SX2 i 2 finals de 125cc 2T) amb tres exhibicions de freestyle motocròs. El clàssic carrusel final de salts posarà el punt i final a un espectacle històric a Barcelona i pel qual entre el 1990 i el 2008 hi van passar les principals figures internacionals. Deu anys després, la història continua.

Share this content