Dues noves sessions formatives de Barcelona Esport Inclou aquest novembre

dt., 17/11/2020 - 11:50

Esport Inclou. Les sessions seran en format virtual a causa de les circumstàncies generades per la covid-19

La ‘inclusió de persones amb discapacitat física i/o visual a les activitats dirigides i a la sala de fitnes’ i les ‘pautes i estratègies per a la inclusió de persones amb autisme a les activitats aquàtiques’, seran les temàtiques a abordar en les dos properes sessions formatives de ’Barcelona Esport Inclou els propers 24 i 25 de novembre respectivament.

Ambdues jornades seran en format virtual i es podran seguir a través de l’aplicació Zoom, mitjançant un enllaç que es facilitarà un dia abans via correu electrònic, un cop formalitzada la inscripció.

 

Sessió ‘Inclusió de persones amb discapacitat física i/o visual a les activitats dirigides i a la sala de fitnes’

Horari: de 17.00 a 20.30 hores.

Descripció

Curs teòric amb algun cas pràctic orientat al personal d’activitats dirigides i sala de fitness que treballen als centres esportius municipals de la ciutat, per tal que puguin disposar d’eines, recursos i nous coneixements respecte la inclusió de persones amb discapacitat física i/o visual en les seves activitats i responsabilitats.

Objectius

– Conèixer les peculiaritats específiques de les persones amb discapacitat per tal de poder-les incloure a les sessions del gimnàs
– Realitzar adaptacions metodològiques que facilitaran aquesta inclusió en les activitats dirigides
– Conèixer orientacions didàctiques que ajudaran a fer la programació de la sessió
– Conèixer com fer les transferències a les diferents màquines de fitnes.

Continguts

– Aproximació a la discapacitat física i visual.
– Realització de sessions dirigides inclusives.
– Posada en comú de casos pràctics d’adaptacions metodològiques i orientacions metodològiques per facilitar la programació.

Inscripció

Per participar, cal formalitzar la inscripció omplint els camps requerits i afegint el codi curs 1202, a través del següent enllaç.

 

Sessió ‘Pautes i estratègies per a la inclusió de persones amb autisme a les activitats aquàtiques’

Horari: de 10.00 a 13.00 hores.

Descripció

Seminari de tres sessions dividides en dos eixos: un amb contingut teòric (primera sessió) i l’altre amb contingut més pràctic (sessions 2 i 3), amb l’objectiu de donar eines, recursos i coneixements al personal tècnic de les activitats aquàtiques per promocionar la inclusió de persones amb autisme.

Objectius

  • Conèixer les característiques de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.
  • Estratègies i pautes d’actuació aquàtiques per tal d’afavorir la participació de tots els i les infants i joves, especialment els que tenen TEA, dins de l’àmbit de l’activitat física-esportiva.
  • Poder participar i experimentar situacions en primera persona en les que es troben les persones amb TEA en la practica d’activitat Física-Esportiva.

Continguts

Teòrics

  • Què és el Trastorn de l’Espectre Autista?
  • La Comunicació/ Barreres de Comunicació.
  • Els sentits i les Alteracions Sensorials.
  • Estratègies i Pautes d’actuació.

Pràctics

  • Coneixement i observació de diverses metodologies d’intervenció a l’aigua.
  • A partir de casos pràctics, observar, valorar i reflexionar sobre les situacions que es donen a l’aigua i conèixer maneres diferents d’abordar-les, des de la inclusió i des de diverses metodologies.
  • La 3ª sessió, dins l’aigua, on es podrà experimentar en primera persona, diferents situacions que es poden donar en el dia a dia, per tal de reflexionar i compartir diferents maners d’intervenir i d’apropar-se als infants amb TEA.

Inscripció

Per participar, cal formalitzar la inscripció omplint els camps requerits i afegint el codi curs 1203, a través del següent enllaç.

 

Pla de formació de Barcelona Esport Inclou

La pràctica de l’activitat físicoesportiva ajuda a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles que són més vulnerables com a conseqüència d’alguna discapacitat, incidint positivament en aspectes claus com la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat.

Per aquest motiu, és necessari tenir a l’abast un programa com Barcelona Esport Inclou, específicament adreçat a totes aquelles persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual i/o amb trastorn mental que viuen a la ciutat de Barcelona. El pla formatiu del programa s’adreça a donar eines, recursos i coneixements al personal tècnic que desenvolupa les seves funcions en aquest àmbit.

Share this content