El BCN Sports Film Festival ofereix sessions online i gratuïtes per a escoles 

dj., 05/11/2020 - 16:42

Ciutat. Les sessions s’hauran de sol·licitar mitjançant un formular d’inscripció i s’oferiran durant els mesos de novembre i desembre 

Les sessions escolars del BCN Sports Film Festival seran online, gratuïtes, i obertes a tots els centres educatius de la ciutat, durant els mesos de novembre i desembre. D’aquesta manera, l’organització del festival s’adapta a la situació sanitària actual i canvia el format de les sessions, que, fins ara, es podien realitzar presencialment tant en el Museu Olímpic de l’Esport com en els mateixos centres educatius.

Les escoles i instituts hauran de sol·licitar prèviament i a través d’un formulari d’inscripció les sessions que vulguin realitzar. Per preparar-les, es facilitaran uns dossiers pedagògics a l’equip docent.

L’objectiu principal d’aquestes sessions escolars és ensenyar a gaudir i aprendre a través de l’esport. Mitjançant aquestes jornades, els i les alumnes podran reflexionar i analitzar temes com la immigració, la salut, els estereotips, l’assetjament escolar, el rendiment o la diversitat de gènere.

El programa compta amb 6 sessions diferents, pensada cadascuna per una franja d’edat concreta, i enfocada a treballar unes temàtiques específiques:

– Sessió 1 (De 6 a 8 anys): companyia, treballar en equip, no discriminació, tolerància, valors, etc.
– Sessió 2 (De 9 a 10 anys): gènere, solidaritat, l’esport com a joc (no competitivitat), etc.
– Sessió 3 (D’11 a 12 anys): gestió de les emocions, companyonia, assetjament escolar, superació, etc.
– Sessió 4 (De 13 a 14 anys): relacions familiars, assetjament escolar, tolerància, afirmació de la persona (gènere), etc.
– Sessió 5 (De 15 a 16 anys): l’esport com a model d’aprenentatge en la societat, integració, gènere, esforç, etc.
– Sessió 6 (17 anys): Autoafirmació, empatia, respecte, constància, esforç, etc.

 

El Festival 

La Fundació Barcelona Olímpica, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de la FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), organitza l’onzena edició del BCN Sports Film – 11th BARCELONA INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, la qual forma part del WORLD FICTS CHALLENGE – 2020. Les projeccions de les sessions obertes al públic en general tindran lloc al mes de gener de l’any 2021. Durant aquestes dates també es coneixeran els guanyadors de la 11a edició del BCN Sports Film Festival.

Un dels principals objectius del BCN Sports Film 2020 és apropar el món audiovisual sobre temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema, productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives un espai de diàleg que faciliti l’apropament i la reflexió entre els professionals del sector.

 

Share this content